19 / 04 / 2024

Türkiye emlak fiyatları en çok artan altıncı ülke oldu!

 Türkiye emlak fiyatları en çok artan altıncı ülke oldu!

2008'de patlak veren ve dünyayı saran finansal krizin etkilerine rağmen konut fiyatları bazı ülkelerde hız kesmeden yükseldi. Bu ülkeler arasında Dubai birinci sırada yer alırken, Türkiye 6. olarak gösterildi...


2008'de patlak veren ve dünyayı saran finansal krizin etkilerine rağmen konut fiyatları bazı ülkelerde hız kesmeden yükseldi. Bu ülkeler arasında Dubai birinci sırada yer alırken, Türkiye 6. olarak gösterildi. 


2008 yılında ABD'de başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan finansal krizin ardından yapılan bir araştırma olumsuz tabloya rağmen bazı ülkelerde emlak fiyatlarının hızla arttığını ortaya koydu. 


Finansal krizden sonra emlak fiyatları bazı ülkelerde hızlı yükselişine devam ederken, Fortune ev fiyatlarının en hızlı yükseldiği ilk 10 ülkeyi ve nedenlerini açıklayan bir haber yayınladı. Buna göre Türkiye, bir yıl içerisinde yüzde 12.5 artış ile 6. sırada yer aldı. 


Emlak danışmanlık şirketi Knight Frank, küresel çapta emlak fiyatlarının 2008'de tavan yaptığı dönemin yüzde 4 üzerinde olduğunu açıklarken, yatırım için güvenin arttığı belirtildi. Uluslararası para akışının girişi nedeniyle Dubai'de emlak fiyatları yüzde 28.5 artarken, Ortadoğu için 'güvenli cennet' tanımı yapıldı. 


Fiyatlar yüzde 12.5 arttı Çin, şehre alem edenlerin talebi nedeniyle ev fıyatlarmdak artış ile ikinci sırada. Çin'i Hong Kong, Tayvan, Endonezya takip ederken, Türkiye'de ise ev fiyatlarının en hızlı arttığı ülke sıralamasında 6. sırada gösterildi. Türk ekonomisinin büyümeye devam ettiği ve yatırımcıları cezbedecek imkanları elinde bulundurduğu ifade edildi. Hazırlanan raporda, Türkiye'nin ekonomik yapısı, genç nüfusu, yetişkin ve yetenekli iş gücü, Avrupa ve Ortodağu arasındaki stratejik konumu dolayısıyla hâlâ yabancı yatırımcıları çekmeyi başardığı vurgulandı. Türkiye'den sonra listede 7. sırada Brezilya yer alırken, bu ülkeyi sırasıyla Kolombiya, Almanya ve ABD izledi.


Star Gazetesi