29 / 03 / 2024

Türkiye konut fiyat artışında dünyada 2. sırada!

Türkiye konut fiyat artışında dünyada 2. sırada!

Emlak danışmanlık firması Knight Frank, dünyada konut fiyatlarının en hızlı arttığı ülkeleri belirlediği araştırmasının sonuçlarını açıkladı. . İrlanda'nın ilk sırada olduğu listede, Türkiye 55 ülke içinde ikinci sırada bulunuyor.


Emlak danışmanlık firması Knight Frank, dünyada konut fiyatlarının en hızlı arttığı ülkeleri belirlediği araştırmasının sonuçlarını açıkladı. İrlanda'nın ilk sırada olduğu listede, Türkiye 55 ülke içinde ikinci sırada bulunuyor. Araştırmaya göre son dönemde konut fiyatlarının en fazla gerilediği ülkelerin başında ise iç savaşın patlak verdiği Ukrayna geliyor. 


İki yıl sonra fiyatlar düştü 

2014'ün dördüncü çeyreğinde dünya genelinde konut fiyatları iki yıl aradan sonra ilk defa ucuzladı. 55 ülkeden 41'inde geçen sene konut fiyatları artarken, 14 ülkede ise geriledi. Konut fiyatlarının 2014'te en fazla arttığı ülke yüzde 16.3 ile İrlanda oldu. Bu ülkeyi yüzde 16.2 ile Türkiye izledi. Listenin 29'uncu sırasında yer alan Rusya'da ise 2014'ün tamamında konut fiyatlarında yüzde 3 artış yaşandığı belirlendi. 


Sabah