28 / 03 / 2024

Yeni konut projeleri yapı ürünlerine talebi artırdı!

Yeni konut projeleri yapı ürünlerine talebi artırdı!

Seranit Grup Başkan Yardımcısı Ece Ceylan Baba, yeni konut ve kentsel dönüşüm projelerindeki canlılık yapı ürünleri talebini de artırdı. İç talebin ihtiyacı için İnönü’de 100 milyon liralık yatırımla üretim tesisi kuracaklarını açıkladı...


Konut sektöründeki canlılık inşaattan beslenen 250 alt sektöre de olumlu katkı sağlıyor. Bunların başında mutfak ve banyo geliyor. Yeni konut projeleri ve kentsel dönüşümün mutfak ve banyo ürünlerine de talebi arttığını söyleyen Seranit Grup Başkan Yardımcısı Ece Ceylan Baba, iç piyasadaki ihtiyaca cevap vermek için Eskişehir İnönü'de 100 milyon liralık yatırımla yeni bir tesis kuracaklarını açıkladı. Baba, 2016'da faaliyete geçecek tesiste 500 kişiye istihdam sağlanacağını açıkladı. Ece Ceylan Baba, özellikle mutfak mobilyaları için bir ailenin 7-8 bin lira harcadığını bildirdi.


Sinpaş Holding çatısındaki Seranit Grup'un dört farklı şirketi bünyesinde barındırdığını söyleyen Baba, bu şirketi Seranit Porselen, Serra Seramik, Vanucci mutfak ve banyo, Seranit Yapı Gereçleri olduğunu, burada da inovatif boya, alçı-sıva, izolasyon gibi ürünlerin üretildiğini açıkladı.


TESİS 2016'DA FAALİYETTE

Vanucci'deki üretimi İnönü'ye alacaklarını ve burada büyük bir mutfak açılımı gerçekleştireceklerini açıklayan Baba, şöyle devam etti: “İnönü'deki arazimiz 500 dönüm. Şimdi oraya 30 bin metrekare kapalı alanla Vanucci yatırımı yapacağız.Ortalama sadece fabrika için 100 milyon liralık bir yatırım. Buna pazarlama ve diğer faaliyet giderleri de dahil edildiğinde 120-130 milyon lirayı bulur. Tesis, 24 bin mutfak kapasiteli ve A plus üretim olacak. Faaliyete 2016'da geçecek ve yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlanacak” dedi.


Avrupa'da %5 kıpırdama var

Avrupa Merkez Bankası'nın 1 trilyon euro para musluğunu 60 milyar Euro ile açmasının, iki yıl öncesine göre nispeten alım gücünü artırdığını ifade eden Baba, “Kriz döneminde Avrupa'da fabrikadaki ürünler, değerinin altında piyasaya sunuldu. Bu da piyasayı etkiledi. Avrupa'da en azından alım gücü artmaya başladı, siparişler, nispeten iki yıl öncesine göre artıyor. Bu artış yüzde yaklaşık %5'i geçmez” dedi.


S.Arabistan'da konut artıyor

Suudi Arabistan'ın da önemli bir pazar olduğunu ve ülkede yeni konut projelerinin öne çıktığını söyleyen Baba, “Ciddi altyapı projeleri yapılıyor. Orada biraz daha dünyaya açılma gibi bir vizyonları da başladı. O nedenle de çok ciddi konut yatırımları var ve Türk müteahhitler orada çok aktif” dedi. Baba, oradaki konut projelerinin tahmini 500 bin olabileceğini söyledi.


Mutfak için bir aile 8 bin lira harcıyor

Konut projeleriyle birlikte yapı ürünlerine de talebin arttığını söyleyen Baba, mutfak ürünlerinin ilk sırada yer aldığını, banyonun bunu takip ettiğini söyledi. Baba, “Mutfakta karar verici kadın. O nedenle bir kadının mutfak ürünleri için ortalama harcaması 7-8 bin lira” değerlendirmesi yaptı. Baba, Türk taşlarının desenlerini de karolarına yansıtacaklarını sözlerine ekledi.



Yeni Şafak



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri