28 / 03 / 2024

Bingöl TOKİ konutlarında yer belirme kura çekimi gerçekleşti!

Bingöl TOKİ konutlarında yer belirme kura çekimi gerçekleşti!

TOKİ tarafından yapımına iki etap halinde başlanılan 1333 konut içerisinden hak sahibi ve talep sahiplerine yönelik konutlar için yer belirme kura çekimleri tamamlandı.


Bingöl’de yapımı devam eden ve bu yıl teslim edilmesi planlanan TOKİ konutlarının yer belirleme kura çekimleri yapıldı.


TOKİ Başkanlığı Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mustafa Bakır, 81 il 3 bin 93 şantiyede, 668 bin 798 konut üretim rakamına ulaşıldığını, Bingöl’de yürütülen çalışmalarda ise yaklaşık 800 milyon liralık yatırımın gerçekleştiğini söyledi.


Bingöl Belediye Başkan Vekili Halim Sugu , Bingöl Belediyesi ile  TOKİ işbirliğiyle İnönü mahallesinde olan ve 1971 yılında meydana gelen depremin izlerini taşıyan konutların yerine depreme dayanıklı bin 333 konutun inşa edildiğini söyledi.


2012 yılında Bingöl Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İnönü Mahallesi’nde başlatılan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında, gerçekleştirilen hak sahipleri ile uzlaşma ve yıkım çalışmaları sonunda TOKİ tarafından yapımına iki etap halinde başlanılan 1333 konut içerisinden hak sahibi ve talep sahiplerine yönelik konutlar için yer belirme kura çekimleri tamamlandı. Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi’nde noter huzurunda gerçekleştirilen kuranın ilk gününde proje alanında taşınmazı bulunup, hak sahipleri için 616 adet konut, ikinci gününde ise talep organizasyonu ile başvuruda bulunan vatandaşlar için 576 konut belirlendi.


Yeni Akit






Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016