29 / 03 / 2024

Bornova Devlet Hastanesi İzmir'in altyapısına değer katacak!

Bornova Devlet Hastanesi İzmir'in altyapısına değer katacak!

TOKİ Başkanı Turan, İzmir, Balıkesir ve Çanakkale’de incelemelerde bulundu. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, Afyonkarahisar, Uşak ve Manisa illerinde gerçekleştirdiği incelemelerini Çanakkale, Balıkesir ve İzmir illeri ile sürdürdü.


Turan, İzmir Çeşme konutlarında taş işçiliğinin ön planda olduğuna dikkat çekti. Turan, yapımı devam eden Bornova Devlet Hastanesi’nin tamamlandığında İzmir’in sağlık altyapısına büyük değer katacağını söyledi.


TOKİ Başkanı M. Ergün Turan İzmir’de gerçekleştirdiği incelemeleri kapsamında, Çeşme’de inşaatı devam eden bin 153 konut projesini gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. TOKİ Başkanı, düşük gelirli vatandaşlarımız için yapılan Çeşme konutlarının yöresel mimaride inşa edildiğini ve taş işçiliğinin ön planda olduğunu ifade etti. Turan, “Çeşme konutları tamamlandığında hem ülkemiz için örnek bir proje; hem de model bir uygulama olacak” diye konuştu.


M. Ergün Turan, yapımı devam 200 yatak kapasiteli Bornova Devlet Hastanesi’ni de yerinde görerek bilgi aldı. Hastanenin tamamlandığında İzmir’in sağlık altyapısına büyük değer katacağına vurgu yaptı.


Balıkesir Burhaniye’de yurt şantiyelerinde inceleme

TOKİ Başkanı Turan, Balıkesir ve ilçelerinde İdarenin gerçekleştirdiği uygulamaları denetleyerek, incelemelerini sürdürdü. Burhaniye ilçesinde teslim aşamasında olan 202 öğrenci kapasiteli yurt binasını yerinde gören TOKİ Başkanı, önümüzdeki eğitim ve öğretim dönemine yetişecek olan Burhaniye Örentepe Yurdu ve Sosyal Tesisleri’nin hayırlı olması dileğinde bulundu. Turan ayrıca, inşaatı devam eden Burhaniye Orjan Bölgesi 114 Kişilik Yurt ve Sosyal Tesisleri şantiyesini de gezerek bilgi aldı.


Çanakkale’ye 400 yataklı devlet hastanesi

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan Çanakkale’deki incelemelerine Ayvacık’ta tamamlanmak üzere olan 30 yataklı devlet hastanesini gezerek başladı. M. Ergün Turan, Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu’nu da ziyaret etti. Ziyarette gerçekleştirilecek projeler hakkında işbirliği ele alındı. Çanakkale devlet hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan TOKİ Başkanı, “Yapımı hızla devam eden Çanakkale Devlet Hastanesi’nin 2016 yılının bahar aylarında teslim etmeyi amaçlıyoruz” dedi.


“286 hastanenin inşaatını yürütüyoruz”

Çanakkale’de gazetecilere açıklamalarda bulunan Turan, Sağlık Bakanlığı için 3 yılı kapsayan dönemde 286 hastanenin inşaatını yürüttükleri söyledi. Sadece sağlık yatırımları yapmadıklarını belirten TOKİ Başkanı, “Mülteci kampları ile ilgili olarak, Göç İdaresi Başkanlığımız ile ortak bir çalışmamız var. Göç İdaresinin mülteci kamplarıyla ilgili çalışmalarında ikili protokollerimiz olacak.” dedi.


“Türkiye’nin 50 yılını inşa ediyoruz”

Türkiye'nin gelecek 50 yılını planlayıp inşa ettiklerini ve bundan sonraki nesillerin bu süreçte sağlık kuruluşu yapma konusunda işlerini kolaylaştırdıklarını anlatan Turan, Anadolu'da 10 ila 800 yatak kapasite arasında hastanelerin yapımının sürdüğünü dile getirdi.


TOKİ Başkanı sözlerin şöyle sürdürdü; “Türkiye'nin tamamında, yapılan hastaneleri imkân olsa, açılmadan vatandaşlara gezdirebilsek. Bütün odalar tek ya da iki yataklı. Çanakkale'deki bu hastane de 500 yataktan bahsediyoruz, çoğunlukla tek ya da iki yataklı. Çok ileri teknolojiler kullanılan, yaklaşık 14 ameliyathanesi olan bir hastane. 4'ü çok donanımlı ameliyathaneler, büyük cerrahi müdahalelerin yapılabileceği modern ameliyathaneler. Dolayısıyla biz de bu ekibin, Türkiye'nin geleceğini inşa eden ekibin bir parçası olarak mutluluk duyuyoruz."


Çanakkale'deki hastane inşaatının hızla sürdüğüne değinen Turan, gelecek yıl bahar aylarında burada hizmet vermeye başlanmasının planlandığını aktardı.


Alt ve orta gelir grubuna yılda 50-60 bin konut

Turan, özellikle en alt ve orta gelir gruplarında bulunup ev almakta zorlanan vatandaşlar için yılda 50-60 bin konut inşa ettiklerini belirtti.


Sağlık, Gençlik ve Spor, Milli Savunma, İçişleri, Aile ve Sosyal Politikalar gibi bakanlıklar ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ve yaklaşık 20 üniversiteye binalar yaptıklarını dile getiren Turan, şöyle konuştu: “Şu anda 81 vilayette şantiyesi olan bir kuruluşuz. Bu seyahatimize Manisa'dan, Afyon'dan başladık, Uşak, Manisa, İzmir, Balıkesir, Çanakkale ve buradan Tekirdağ'a geçip İstanbul'a varacağız. Bu 3-4 günlük bir seyahat. Bu işlerin büyük bir kısmında kurum olarak bizim de emeğimiz var. Arkadaşlarımızın da emeği var ama yapılan işler sağlıkta olsun, gençlik ve sporda olsun, bakanlıklarımızın yatırımları. Sadece Kredi ve Yurtlar Kurumu’na toplamda 60 bin kişilik yurt yapıyoruz. 1-2 ay içinde 15 bin kişiliğe yakın yurdu teslim edeceğiz. Toplamda 400-420 bin koltuk kapasiteli stadyumlar yapıyoruz.”


TOKİ Haber



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016