29 / 03 / 2024

Ergün Turan: 2015 yılında 50 bin konut!

Ergün Turan: 2015 yılında 50 bin konut!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, kentsel dönüşüm projeleri ile kentlerin geleneklerine ve dokusuna uygun modern şehirler kurmak istediklerini söyledi.


TOKİ Başkanı Turan bugün (23 Temmuz 2015), Afyonkarahisar, Uşak ve Manisa illerinde İdarenin uygulamalarını yerinde inceledi.


Uşak’ta, Tabakhane bölgesinde devam eden kentsel dönüşüm projesini Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile birlikte gezen Turan, projenin yaklaşık 430 bin metrekarelik alanda iki etap halinde gerçekleştirildiğini belirtti. Proje maliyetinin yaklaşık 450 milyon lira olduğunu ifade eden TOKİ Başkanı Turan, Uşak’ta gerçekleştirilen çalışmanın kentsel dönüşümün en iyi örneklerinden biri olduğunu kaydetti.


“Her şehrin dokusuna uygun proje”

Turan, TOKİ'nin kentlere özel tasarımlarla kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirdiğini, kentlerin geleneklerine uygun projelere ağırlık verdiklerini ifade ederek, “Sadece barınma amaçlı projeler yapmıyoruz. İnsanımızın bizden beklentileri değişti. Her şehrin ayrı bir dokusu var. Biz de o dokuya uygun projeler hayata geçirerek geleneklerine uygun modern şehirler kurmak istiyoruz. Esnafla vatandaşların bir arada yaşadığı, caddesi, meydanları, kültürleri olan mahalleleri, yeni yaşam alanlarını oluşturuyoruz.” dedi.


2015 yılında 50 bin konut

Şehir merkezlerinde yüksek projeler yerine yatay mimari projeleri uygulamaya başladıklarını dile getiren Turan, Uşak'taki projenin de bu anlamda örnek bir proje olduğunu söyledi. Turan, 2015 yılında 50 bin konut inşa edeceklerini ifade ederek, bu konutların yüzde 40'ının kentsel dönüşüm projeleri kaynaklı olarak gerçekleştirileceğini açıkladı.


Emeklilerimize yüzde 20-25 kontenjan

M. Ergün Turan, TOKİ konutlarının yüzde 85'inin orta ve dar gelirlilere yönelik olduğunu, bundan böyle emeklilere yüzde 20-25 öncelik kontenjanı ayıracaklarını belirterek, “İdaremizin yaptığı her projede emeklilere belirli oranda kontenjan ayıracağız. Şanlıurfa'da, Mardin'de yürütülen projelerde başladık. Diğer illerimizde de devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.


Uşak Belediye Başkanı Cahan da projenin 2016 yılının ilk yarısında tamamlanacağını kaydetti.


Afyonkarahisar’ın kültürel zenginliğine değer katacak projeler

M. Ergün Turan, kadim şehrimiz Afyonkarahisar’da da TOKİ tarafından gerçekleştirilen çalışmaları yerinde görerek bilgi aldı.


Afyonkarahisar merkezde inşaatı devam eden toplam 593 konutluk projenin şantiyesini inceleyen TOKİ Başkanı Turan, üç ayrı etaptan oluşan Afyon Çetinkaya Mahallesi konutlarının en kısa sürede hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.


Turan, 250 yatak kapasiteli Afyonkarahisar Kadın Doğum Hastanesi’nde de incelemelerde bulundu.


Afyonkarahisar Panaromik Müze inşaatının yüzde 90’ı tamamlandı. 26 Ağustos Tabiat Parkı Tanıtım Merkezi (Panoromik Müze) inşaatını de gezen TOKİ Başkanı, inşaatın yüzde 90’ının tamamlandığını kaydetti.


Manisa Salihli’ye 141 konutluk proje

İncelemelerini TOKİ’nin Manisa’daki uygulamalarını denetleyerek sürdüren TOKİ Başkanı Turan, Salihli ilçesine bağlı Tatyan Beldesi’nde inşaatı devam eden 141 konutluk projeyi gezdi.


TOKİ Haber


 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler