16 / 04 / 2024

Karaman Piri Reis Vadisi Projesi bir çok projeye rehber olacak!

Karaman Piri Reis Vadisi Projesi bir çok projeye rehber olacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, Konya ve Karaman’da TOKİ’nin yürüttüğü çalışmaları inceledi. M. Ergün Turan, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ı da makamında ziyaret etti...


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, Konya ve Karaman’da TOKİ’nin yürüttüğü çalışmaları inceledi.


Konya’nın Taşkent ilçesinde 108 konut inşaatı çalışmalarını yerinde gören TOKİ Başkanı, daha sonra Hadim ilçesine geçerek 171 konut inşaatı şantiyesini gezdi, yetkililerden bilgi aldı.


TOKİ Başkanı, incelemelerini Karaman’da Doğukışla Vadisi 450 konutluk 1. etap kentsel dönüşüm uygulaması şantiyesinde sürdürdü. Ayrıca Karaman Organize Sanayi Bölgesi Çalışanları Toplu Konut Projesi inşaatını yerinde gören TOKİ Bakanı, Karaman’da Türkiye’ye örnek olacak projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.


M. Ergün Turan, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ı da makamında ziyaret etti.


Piri Reis Vadisi Projesi birçok projeye rehberlik edecek


Karaman'daki Piri Reis Vadisi Projesi'nin Anadolu'daki birçok projeye rehberlik edeceğini ifade eden TOKİ Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü, “Karaman Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan alt gelir gurubundaki vatandaşlarımız, kira öder gibi ev sahibi olacaklar. Önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde bu alan 15-20 bin nüfusun yaşayacağı yeni bir Karaman merkezi olacak. Şu anda 428 konut inşa ediliyor. 32 derslikli bir de okul inşa ediyoruz. Önümüzdeki bir, bir buçuk ay içerisinde 500-600 konutun daha ihalesini yapacağız. Buradaki konutlarımızın tamamı alt gelir gurubundaki işçi arkadaşlarımız ve emeklilerimiz için yapılıyor. Sayın Başbakanımızın haziran ayında açıkladığı üzere, inşa ettiğimiz konutlardan emeklilerimize yüzde 25 oranında kontenjan ayırıyoruz.”


Hadim ve Taşkent'te TOKİ çalışmaları sürüyor


TOKİ Başkanı Turan, Konya'nın Hadim ve Taşkent ilçelerindeki yatırımları için de şu değerlendirmelerde bulundu; “Taşkent ve Hadim'de 2 konut projemiz var. Müteahhit arkadaşımız da mobilizasyonu tamamladı. Tevafuken de beton dökümüne geldik. Buranın kışı sert geçiyor. Kış başlamadan kaba inşaatlarını bitirip çatılarını kapatacağız inşallah. Taşkent küçük bir ilçe olmasına rağmen kadim ilçelerimizden. Tarihi çok eskilere dayanıyor. Şimdi bu şantiyemizle birlikte Selçuk Üniversitesi'ne bir yüksekokul binası yapacağız. Burada eskimiş bir ilçe merkezi de var. Bu çerçevede vatandaşlarımızın rızasına dayanak bir kentsel dönüşüm projemiz var. Belediye Başkanımız ve Kaymakamımızla istişare ettik. İnşallah bir daha sonraki gelişimizde TOKİ'nin Taşkent ilçesinde 3 tane şantiyesi olacak.” dedi.


Toki Haber 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri