19 / 04 / 2024

Nef ve İş GYO'dan İnistanbul projesi geliyor!

Nef ve İş GYO'dan İnistanbul projesi geliyor!

Nef ve İş GYO'nun Topkapı'da hayata geçirmeye hazırlandığı projenin adı "inistanbul" olarak belirlendi. 80 bin metrekareyi aşkın arsa üzerinde yapılacak projenin ayrıntıları kesinleşmese de, 3 binin üzerinde konut yer alacağı konuşuluyor.


Nef ve İş GYO'nun Topkapı'da, eski Şişecam fabrikasının bulunduğu 80 bin metrekareyi aşkın arsa üzerinde hayata geçirmeye hazırlandığı projenin adı "inistanbul" olarak belirlendi.


Ayrıca Nef, daha önce yüzde 75 İş GYO ve yüzde 25 Nel mülkiyet payı ile alınmış arsanın yüzde 25'lik kısmını, 94 milyon bedelle alarak ortaklığı yüzde 50-50 olarak belirlemişti. 


4 binlik talep 

Ön talep döneminde ev sahibi olmak isteyenler ve yatırımcıların ilgisini çeken proje, bir hafta içerisinde 4 binin üzerinde talep aldı. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, "Sektörün iki büyük firması olarak topluma somut fayda sağlayacak bir işbirliği gerçekleştirdik. Geçmişte sanayinin egemen olduğu bir alanı, şehir yaşamı ve merkezine dahil edeceğiz. Tüm alt ve üstyapı ayrıntılarının yer aldığı örnek bir master plana sahip olan inistanbul'u, dünyaca ünlü mimarların tasarımıyla kente kazandıracağız" dedi. 


Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur ise, "Projemiz, küçük bir şehir boyutundaki yayılma alanı, kapsamı, planlaması, mimari tasarımı ve şehir yaşantısmdaki dönüşüme yönelik somut hedefleriyle dünyada ilkler arasındadır" diye konuştu. 

20 soruda Topkapı İnİstanbul projesi!

Milliyet





Önerilen Bağlantılar : NEF Foldhome