25 / 04 / 2024

Manisa AFAD deposu projesini TOKİ yapacak!

Manisa AFAD deposu projesini TOKİ yapacak!

Manisa İl AFAD Müdürü Bekir Şen, Saruhanlı ilçesine bağlı Tirkeş köyündeki Hazine arazisi üzerine yapılacak deponun ihalesinin tamamlandığını belirterek, projenin TOKİ tarafından uygulanacağını ifade etti...


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Ege Bölgesi'ndeki afetlere karşı Manisa’da Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) bölge deposu kuracak. İzmir’in sıkışık yapısı sebebiyle Manisa’ya kaydırılan projenin ihalesi tamamlandı. Manisa İl AFAD Müdürü Bekir Şen, projenin 30 iş günü içinde tamamlanarak teslim edileceğini bildirdi.


Şen, Saruhanlı ilçesine bağlı Tirkeş köyündeki Hazine arazisi üzerine yapılacak deponun ihalesinin tamamlandığını belirterek, projenin TOKİ tarafından uygulanacağını kaydetti: “Türkiye’ye komşu ülkelerde ve bölgede olabilecek afetler de düşünülerek yerleri belirlenen 27 yeni depo Adana, Adıyaman, Afyon, Aksaray, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hatay, Manisa, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kırıkkale, Kocaeli, Muğla, Muş, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Van ve Yalova'da kurulacak. İlk etapta İzmir’de yapımı planlanan depo, arazi sıkıntısı sebebiyle Manisa’ya kaydırıldı.” 


Toplam 12 bin 500 metrekare arazisi üzerine kurulacak olan depoyla ilgili bilgi veren Bekir Şen, “Depoların yüksekliği 15 metre olacak. Olası bir olaya karşı 15 dakika içinde müdahale edecek hazır ekipler bulunduracağız. Büyükşehir olan Manisa’nın tam ortasında olduğu için Saruhanlı’nın Tirkeş köyünü seçtik. Depoda 120 bin çadır ve çadır içi malzeme (mutfak seti, yatak, battaniye, ısıtıcı, aydınlatma) bulunacak. Olası bir afette yaklaşık 600 bin afetzedeye barınma imkanı sağlayacak olan bu 120 bin çadır, öncekilerden farklı olacak. Yeni tasarlanan ve patenti AFAD'a ait olan çadırlarla ev formatında barınma imkanı sağlanacak. Aile tipi denen çadırlar iki oda, mutfak ve ayakkabılıktan oluşacak. Çadır stokuyla Türkiye, İran’dan sonra ikinci sırada yer alacak.” diye konuştu.


Bugün



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, TOKİ Van kura çekilişi, TOKİ Aksaray kura, Satışa çıkacak projeler