20 / 04 / 2024

TOKİ deprem riskli bölgelere 170 bin konut yapacak!

TOKİ deprem riskli bölgelere 170 bin konut yapacak!

TOKİ, deprem riski olan bölgelerde 170 bin yeni konut yapacak. Kentsel dönüşümde öncelikli olarak riskli bölgelere yoğunlaşacaklarını belirten lOKİ Başkanı Turan "Bu artık bir zorunluluk halini almıştır" dedi.


BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, deprem kuşaklarına göre kapsamlı bir kentsel dönüşüm programının hazırlandığını açıkladı. Turan "Bu çalışmamızda deprem riski yüksek şehirlerimizin barındırdığı tehlikeyi esas alarak, kentsel dönüşümde önceliğimizi deprem kuşakları olarak tespit ettik ve 170 bin 947 konutluk kentsel dönüşüm çalışmaları devam etmektedir" dedi. Afetlere karşı riskli, fiziksel olarak köhnemiş ve yapı ömrünü tamamlamış konut stokunun Türkiye'nin en önemli sorunu olduğunu ifade eden  TOKİ  Başkanı, geçmiş depremlerdeki can ve mal kayıplarının kentsel dönüşümü, özellikle deprem risk bölgelerinde zorunluluk haline getirdiğine vurgu yaptı. 


Zihinsel dönüşüm de gerekli 

Deprem gerçeğinin oluşturduğu risk, nüfus artışı ve hızlı kentleşmenin Türkiye'nin üzerinde önemli bir baskı oluşturduğunun altını çizen Turan, bu riskler karşısında, kentsel dönüşümün fiziki gerçekliğin yanı sıra zihinsel olarak da bir dönüşümü gerekli kıldığını belirtti. Turan "Kentsel dönüşümün başarılı olabilmesi için başta mülk sahipleri olmak üzere, tüm paydaşların bu işin önündeki engelleyici yaklaşımlardan uzak durması gerekiyor. Çünkü artık bu gereklilik değil, zorunluluktur. Bu işi yürüten sektör temsilcileri de, Kentsel Dönüşümü büyük bir kazanç kapısı olarak görmekten vazgeçmelidirler. Kentsel dönüşüm artı kazanç elde edilecek bir yatırım aracı değildir" diye konuştu. 


Afet bölgelerinde dikkate alınması gereken en önemli konulardan birinin de inşaat kalitesi olduğuna dikkat çeken M. Ergün Turan, yürüttükleri projelerle, inşaat kalitesinin yükselmesine de katkıda bulunduklarını söyleyerek "Yapımı tasarlanan inşaatlar için inşaat yapımı konusundaki teknik detaylar, afet risklerine karşı durumu göz önüne alınmaktadır" dedi. 


Star



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016