19 / 04 / 2024

TOKİ Emet 3. etap bölgesine ortaokul inşa ediyor!

 TOKİ Emet 3. etap bölgesine ortaokul inşa ediyor!

Kütahya’nın Emet ilçesinde, yapımı tamamlanmak üzere olan 364 konutlu 3. etap TOKİ bölgesine, 16 derslikten oluşan ortaokul inşaatına başlandı. Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca çalışmaları yerinde inceledi...



Kütahya’nın Emet ilçesinde, yapımı tamamlanmak üzere olan 364 konutlu 3. etap TOKİ bölgesine, 16 derslikten oluşan ortaokul inşaatına başlandı.


Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca ve AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Yerem, hafriyat çalışmalarını yerinde incelerken okul hakkında da bilgiler verdiler.


Daha önce 8 derslik olarak ihaleye çıkılacağı açıklanan okulun 16 derslik olarak yeniden düzenlendiğini söyleyen Ak parti ilçe başkanı Yerem, ” 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesinin ardından ilçemizde özellikle ortaokul alanında bina eksiğimiz doğmuştu. Bu alanda yaptığımız çalışmalar ile yeni bir okulu daha ilçemize kazandırdık. 300 günde bitecek olan okulumuz en geç 2014-2015 eğitim yılı 2. Yarsında hizmete başlayacak” dedi.


Belediye başkanı Mustafa Koca ise, özellikle 364 konuttan oluşan 3. Etap TOKİ evleri sebebiyle bu bölgede bir okula ihtiyaç odluğunu belirterek, ”Okullar şehri olması ile övündüğümüz ilçemizde ihtiyaçtan doğan bu eksikliğin giderilmesi için çalışmalar yaptık. İlçemiz son yılarda okullaşma konusunda hızlı bir gelişim göstermiştir. Gelişim artıkça yeni ihtiyaçlar belirmekte, bizler de buna göre çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Yeni 16 derslikli okulumuzu ilçemize hayırlı olsun" diye konuştu.


3. etap TOKİ konutları ile karayolları şube şefliği arasına yapılacak olan yeni okul 300 günde tamamlanması planlanırken maliyeti ise 1.2 milyon TL olacağı belirtildi.



Akit Haber

 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016