29 / 03 / 2024

TOKİ esnafı ev sahibi yapacak!

TOKİ esnafı ev sahibi yapacak!

TOKİ, dar gelirli ve emeklilerden sonra esnaf için de konut yapmaya hazırlanıyor. Artık evsiz esnaf kalmayacak. Normal piyasa şartlarında kazançlarından artırarak bir ev sahibi olamayan esnafa TOKİ ev yapacak.


TOKİ, dar gelirli ve emeklilerden sonra esnaf için de konut yapmaya hazırlanıyor. Artık evsiz esnaf kalmayacak. Normal piyasa şartlarında kazançlarından artırarak bir ev sahibi olamayan esnafa TOKİ ev yapacak. Esnaf, kira öder gibi ucuz taksitle bulunduğu ilde evini alabilecek.


Kiralama imkanı da olacak

2 milyondan fazla esnaf bu ülkenin ekonomisine büyük katkılar sunuyor. Esnaf ve sanatkarlar her zaman kazanmıyor, borçlar hemen kapanmıyor. Alacaklıların biri gitse diğeri geliyor. Günün ya da ayın sonunda elde avuçta sıcak paradan eser kalmıyor. Bu yüzden esnafın birikim yapması çok da kolay olmuyor. 


Tasarruf etme imkanı bulamayarak ev ya da dükkan sahibi olamayan esnaf için devlet harekete geçti. Şimdiye kadar binlerce dar gelirlinin ev sahibi olmasını sağlayan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), şimdi de evsiz esnaf ve sanatkarları ev sahibi yapma karan aldı. Esnafı sadece ev sahibi yapmakla kalmayacak TOKİ, esnafın TOKİ'nin yaptığı tüm projelerdeki dükkanları da kiralayabilmesinin önünü açacak. 


Çırak ve kalfalara da... 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TOKİ'nin esnafı kira öder gibi imkanlarla ev sahibi yapacağı söyledi. 

Esnafın geleceğinin garanti altına alınacağını belirten Bendevi Palandöken, sunulan söyledi: "Evsiz esnaf kalmayacak. Normal piyasa şartları da kazançlarından artırarak bir ev sahibi olamayan esnafımıza TOKİ ev yapacak. Esnafımız kira öder gibi ucuz taksitlerle bulunduğu ilde evini alacak. Böylece esnafın geleceğini garanti altına ay vade seçeneği alacağız. Esnaf dükkanının üstünde oturacak. Esnaf ve sanatkarımız başvuruları, TESK'in internet sayfasından ve tüm illerimizde Esnaf ve Sanatkar Odalan Birlikleri'nden yapabilecekler. Bir sonraki aşamada hedefimiz yanımızda çalışan çırak ve kalfaları da ev sahibi yapmaktır."


240 ay vade seçeneği

TOKİ'nin esnaf için yapacağı konut ve dükkanlar için 240 aya varan vadelerle satış yapması bekleniyor. Yüzde 8-15 arasında peşinatla alınabilecek konutlar, düşük taksitlerle 20 yıla varan vade seçenekleriyle esnafın hizmetine sunulacak. 


Hükümetin talimatı!

Esnafın talebi üzerine hükümet TOKİ'ye bu konuda talimat verdi. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 81 ilin tümünde proje geliştirecek olan TOKİ, projeleri hayata geçirince şu anda esnaf odalarına  kayıt yaptıran ve yaptıracak esnafın ihtiyaçlarını karşılayacak. Esnaf odalarında kayıtlar devam ediyor. Ortada henüz bir proje olmasa da kira öder gibi ev ya da dükkan sahibi olmak istiyorsanız mutlaka kaydınızı yaptırın. Çünkü kayıt yaptıranlar projelerde öncelik hakkına sahip olacak. Alınan bilgiye göre; TOKİ, bu yıl içinde öncelikle Doğu ve Güneydoğudaki terör mağduru esnaf ve sanatkarın ihtiyaçlarına yönelik konut üretecek. Ardından proje tüm yurda yayılacak. Böylece esnafın en büyük derdine de çözüm bulunmuş olacak. 


Posta 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016