25 / 04 / 2024

Arazi emlak vergisi oranı 2015!

Arazi emlak vergisi oranı 2015!

Emlak Vergisi Kanununa göre mesken,işyeri,arsa gibi taşınmazların yanı sıra arazi sahibi olan kişilerin de emlak vergisini ödemesi gerekiyor.Peki arazi emlak vergisi ne kadar?İşte arazi emlak vergisi oranı 2015..


Arazi emlak vergisi oranı 2015!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince arsa, arazi, mesken ve işyeri gibi tüm taşınmaz mallar emlak vergisine tabi tutuluyor.


Verginin mükellefi taşınmaz malların sahipleri oluyor. İki eşit taksit halinde ödenebilen verginin ödemeleri bağlı belediyeye yapılıyor.


Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi ayrıca online olarak internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor.Peki arazi emlak vergisi ne kadar? 


2015 yılı arazi emlak vergisi oranları şu şekilde hesaplanıyor.


Arazi emlak vergisi oranı 2015:

-Normal Yörelerde

Arazilerde Binde 1 


-Büyükşehir Belediyesi

Arazilerde Binde 2 olarak hesaplanıyor.


Örneğin 70 bin TL'lik arazi eğer normal yöre sınırları içerisinde yer alıyorsa emlak vergisi için ödenecek bedel 70 TL oluyor; bu arazinin büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alması halinde ödenecek emlak vergisi 140 TL oluyor.

Emlak vergisi 1.taksit son ödeme tarihi 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com