28 / 03 / 2024

TOKİ Kastamonu Merkez Konutları'na 2 bin 789 başvuru geldi!

TOKİ Kastamonu Merkez Konutları'na 2 bin 789 başvuru geldi!

Kastamonu merkeze yapılacak konut projeleri için ilk bir haftada 2 bin 789 kişi Halk Bankası aracılığıyla ön başvurusunu gerçekleştirerek kura tarihini beklemeye başladı.


Başbakanlık Toplu Konut idaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) başta emekliler olmak üzere düşük gelirliler için 250 lira taksitle satışa sunacağını açıkladığı konutların ön başvurusuna Kastamonu'daki emekliler yoğun ilgi gösterdi.


Türkiye Emekliler Derneği'nin gayretleri sonucunda hükümet tarafından programa alınan emekliler ikinci bahar toplu konut projesi ön başvuru talep çalışmaları tüm hızıyla sürüyor .


Kastamonu merkeze 200, Taşköprü'ye ise 250 konutun yapılacağı proje kapsamında emekliler Halk Bankası aracılığıyla başvurularını yapmaya devam ediyor. Kastamonu merkeze yapılacak konut projeleri için ilk bir haftada 2 bin 789 kişi Halk Bankası aracılığıyla ön başvurusunu gerçekleştirerek kura tarihini beklemeye başladı. 


"1 HAFTADA 2 BİN 789 VATANDAŞIMIZ BAŞVURUDA BULUNDU" 

Evi olmayan emeklilerin yüzünü güldürmek istediklerini ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Kastamonu Şube Başkanı İsmail Buturoğlu, Kastamonu genelinde başta konut sahibi olamamış emeklileri ev sahibi yapmak için yoğun bir uğraş içinde olduklarını" ifade etti. 


Sayının son tarihi olan 31 Mart'a kadar artmasını beklediklerini ifade eden, Emekliler Derneği Kastamonu Şube Başkanı " İsmail Buturoğlu "Şu an itibariyle 2 bin 789 emelimiz Halk Bankası'na giderek ön konutlar için ön başvuru yaptırdı ve kuraya girmeye hak kazandı Emekli aylıklarını son hafta alacak olan emekli vatandaşlarımızın durumunu da göz önünde bulundurursak sayının 3 binin üzerine çıkacağını düşünüyorum'' dedi.



"TEMEL ATMA SÜRESİ PROSEDÜRLERDEN DOLAYI BİRAZ UZADI" 

Emeklilere yapılacak olan konutların yerinin az çok belli olduğunu kaydeden Buturoğlu: ' Emeklilerimiz için yapılacak olan konutların ilk etabı  Ankara  yoluna yapılacak Ankara yolunda belirlenen 260 dönüm kamu arazisi üzerine konut yapılacak. ilk temelin Mart ayı içerisinde atılması planlanmıştı ancak bazı araziden kaynaklanan nedenlerden ötürü süre çok az da olsa uzadı Gerek valimiz, gerek belediye başkanımız gerekse siyasilerimiz konu ile yakından ilgileniyor. Temel atma süresinde bazı yasal prosedürlerden kaynaklanan sorun olabilir ancak kesinlikle farklı bir durum yok:' şeklinde konuştu. 


"200 KONUT İLK ETAP PROJESİDİR" 

Kastamonu merkeze 200, Taşköprü'ye ise 250 konut yapılmasının eleştirilerin hedefinde olduğunu ancak bu eleştirilerin eksik bilgilerden kaynaklandığını dile getiren Buturoğlu: ' Kastamonu merkezde yapımı duyurulan 200 konut projesi ilk aşamada gerçekleşecek olan konut projesidir. Yani başlangıç sayısı 200'dür. Taşköprü'de ise toplamda 250 konut yapılacaktır Kastamonu merkeze yapılacak 200 konutun ardından peyderpey konut yapımına devam edilecek. Bizim ilk talebimiz bin kişilik bir konut yapılması yönündeydi. 

Biz ilk talepte bulunduğumuzda 2 bin 500 üyemiz bulunuyordu ancak konut projesi ortaya çıktığında üye sayımız 9 bin 397'ye yükseldi. Dolayısıyla başvuru sayısı ile yapılacak konut sayısı tezat gibi görünüyor. İnşallah aradaki sayıyı yükseltmek için gereken başvuruyu yaptık ve bundan da 1 sonuç alacağız. Vatandaşlarımızın kafalarında soru işareti bırakan bir diğer husus ise evlerin tesliminde uygulanması gündemde olan peşinatlardır. Peşinatlar konusunda kamuoyunda asılsız haberler geziyor. Öncelikle konunun bizimle ilgisinin olmadığının bilinmesini istiyorum Toplu Konut İdaresi ev teslimatlarında yüzde 12 ila yüzde 20 arasında bir peşinat talep edebiliyor Emeklilerimizin durumu zaten ortada Bu peşinatları veremeyecek olan emeklilerimiz bulunuyor. Siyasilerimiz kanalıyla peşinatların alınmaması veya peşinat oranlarının düşürülmesi konusunda oluşturduğumuz dosyamızı sayın Başbakanımıza ulaştıracağız ve gerisini de bekleyeceğiz" açıklamasında bulundu. 



Kazım BOLAT/Kastamonu Sözcü Gazetesi 


Haber Kastamonu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından emekliler için yapılacak olan 200 konut için geri sayım başladı. 31 Mart tarihine kadar devam edecek ön talep başvuruları için emektiler sıraya girdi.


Türkiye Emekliler Derneği Kastamonu Şube Başkanı İsmail Buturoğlu konu ile ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Emekliler için TOKi konutlarının gündeme geldiğinde 2 bin 500 üyelerinin olduğunu ve bu sayıya bakarak bin adet konut talep ettiklerini dile getiren Buturoğlu, "Ancak sayılar açıklandığında Kastamonu'ya 200 adet konut yapılacağını öğrendik. Tabi bu da bizi üzdü. Taşköprü için de 250 konut verildi, ilçe için fazla gibi görünüyor ama Taşköprü bir sefere mahsus olarak yapılacak, merkezde ise bu konutların devamı gelecek" dedi. 


Buturoğlu,  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın Kastamonu ziyaretlerinde kendilerine konu ile ilgili her türlü bilgiyi verdiklerini ve tespit edilen arsaları gösterdiklerini dile getirerek sözlerine şu şekilde devam etti: "TOKİ için belirlenen arsamızın yeri Doğu Çevre Yolu'nun paralelinde 260 dönümlük bir yer. Buranın 60 dönümü de orman arazisi çıktı. Bunu da dahil edebilmek için çalışmalarımız oldu ve sonuç olarak dahil ettik." 


Buturoğlu şu ana kadar derneğe müracaat sayısının 9 bin 397 kişi olduğunu kaydederek "Bu gün itibarı ile Halk Bankası'na 500TL'lik kayıt parasını yatıran kişi sayısı 2 bin 789" dedi. 


Kuranın ardından yüzde 12-20 oranında ödenecek olan peşinat konusuna da değinen Buturoğlu, "Konuyu dosyaladık siyasilerimize de aktardık. Önümüzdeki günlerde kesin sonuç almayı bekliyoruz. Kura çekilişi olana kadar bir sonuç elde ederiz diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. 



Kastamonu Gazetesi



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016