28 / 03 / 2024

TOKİ Konya Meram 804 konut ihalesi gerçekleşti!

 TOKİ Konya Meram 804 konut ihalesi gerçekleşti!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Konya’nın Meram İlçesi’nde inşa edilecek 804 konutun ihalesi yapıldı. 2+1 ve 3+1 dairelerin yer alacağı proje 124 bin metrekare inşaat alanından oluşuyor.


31 Aralık 2015 tarihinde yapılan ihalede 804 konut, bir ticaret merkezi, bir cami inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi bulunuyor. 124 bin metrekare inşaat alanına sahip yerleşkede 2+1 niteliğinde 529 konut, 3+1 niteliğinde 275 konut inşa edecek.


“Komşuluk” ilişkilerinin güçlenmesi ön planda


TOKİ tarafından Konya’nın Meram İlçesi’nde gerçekleştirilecek projede; eğimli bir topoğrafyaya sahip arsa üzerindeki yerleşimde prensip olarak eğime paralel lineer bir çözüme gidilerek bloklar doğal kotlara oturuyor ve konut bloklarının bir araya getirilmesinde “Alt Mahalle Kümelerinin” oluşturulması esas alındı. TOKİ, bu alt kümeler ile “Komşuluk” ilişkilerinin güçlenmesi ve yerleşkedeki her bireyin kendi bulunduğu alt grupla iletişimini sağlayarak bir aidiyet oluşturmasını hedefledi. Her küme içerisinde yer verilen düşük ölçekli sosyal donatılar da bu ilişkilerin güçlenmesi amacını taşıyor. Bütün bu kümelerin bir üst ölçeğindeki odak noktasını çarşı/ofis bloğu ve caminin çevrelediği semt meydanı oluşturacak.


Yerleşke boyunca araç trafiğinin kullanıcı kolaylığını göz ardı etmeden yaya trafiğinden ayrılması da hedeflenmiş ve ana araç sirkülasyonu eğime paralel devam eden bir iç yol ile sağlandı.


Projede konut birimleri doğal havalandırma ve ışıktan azami fayda sağlayacak şekilde tasarlandı. En az 2 cepheye sahip birimlerde kullanıcıların az katlı blok kurgusu içerisinde doğadan kopmadan bir yaşam sürmeleri hedeflendi.


TOKİ Haber



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016