29 / 03 / 2024

TOKİ'nin Erzurum'da bin konutluk proje çalışmaları başladı!

TOKİ'nin Erzurum'da bin konutluk proje çalışmaları başladı!

Erzurum’da Kentsel Dönüşüm çalışmalarına hız verildi. Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle TOKİ, Erzurum'da bin konutun yapımına başladı.


Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık verdi. Belediye, 17 farklı bölgede toplam 480 hektarlık alanı 'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı' olarak ilan etti. Bu alanların 113 hektarlık kısmında analiz, imar planı ve kentsel tasarım çalışmaları tamamlandı. Erzurum'da kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Göreve geldikten sonra süratli bir şekilde çalışmalara başladık. Şehir planı üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu.


İhale bitti inşaatlar başladı


Kentsel Dönüşüm çalışmaları çerçevesinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle TOKİ, Aziziye İlçesi'nde ve Eski Mal Meydanı'nda konut ihalesi yaptı ve inşaatlara başladı. Birinci etapta 300 konut Aziziye’de, 600 konut da Eski Mal Meydanı'nda olmak üzere takribi olarak 1000 konut yapılıyor. İkinci etapta ise 600 konut için ihaleye çıkılıyor. Bundan sonra ise vatandaşların talepleri doğrultusunda gerekli adımlar atılacak.


Yeni bir şehir inşa ediliyor


Palandöken ve Yakutiye ilçelerimizde yeni kentsel dönüşüm alanları da bulunarak, buralarda da gerekli görülürse konut çalışması yapılacak. Kentsel dönüşümde, Büyükşehir Belediyesi ve Toki işbirliğiyle, Erzurum’un tamamına değer katacak projeler gerçekleştiriliyor. Yeni bir şehir merkezi inşa ediyor. Tarih ve geleceği buluşturacak bir çarşı, yeni bir yaşam alanı oluşturuluyor.


Sosyal donatı unutulmadı


TOKİ projelerinin uygulandığı imar planları Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Projelerin uygulama sahası Kazım Yurdalan Mahallesi'nde, konutların yanı sıra, 32 derslikli ilköğretim okulu, 750 kişi kapasiteli cami, 1 adet sosyal donatı alanlarının olduğu park, 1 adet ticari alan yer alacak. Aziziye İlçesi Ilıca mahallesinde de 111 adet işyeri ve 700 kişilik cami inşa edilecek. Projede yer alan konutlar, ısı yalıtımlı, depreme dayanıklı, 2+1 ve 3+1 şeklinde inşa ediliyor.


Gelişim bölgeleri

- Eski Hayvan Pazarı

- Kombina Alanı

- Palandöken Caddesi (Hasan-ı Basri Mahallesi)

- Çırçır Mahallesi

- Şehitler Mahallesi

- İstanbul Kapı

- İmar İskan Blokları

- Sanayi Mahallesi ve Edipsomunoğlu Mahallesi

- Gölbaşı (Eminkurbu Mah.)

- Evrenpaşa Mahallesi

- Üç Küme Evler

- Mumcu Mahallesi

- Kale Çevresi

- Kazımyurdalan Mahallesi (Eski Mal Meydanı Arkası)


Kale çevresi kültür yoluna dönüşüyor


Başkan Sekmen, Kale çevresi 'Kültür Yolu Projesi' kamulaştırma alan olarak belirlenen 77 bin metrekare alan, birinci, ikinci ve üçüncü etaplar olarak ayrıldığını belirtti. Sekmen, birinci etap için belirlenen 43 bin metrekarelik alanın, Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılarak, hak sahiplerine yaklaşık 40 milyon lira ödeme yapıldığını ifade etti. Sekmen, "Toplam 29 tescilli binanın 3R projeleri hazırlanarak, Anıtlar Kurulu’na sunuldu. Onaylanan projeler ihaleye çıkarıldı" diye konuştu.


TOKİ Haber



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri