29 / 03 / 2024

Turan: KOBİ'ler tek çatı altında toplanacak!

Turan: KOBİ'ler tek çatı altında toplanacak!

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) tek çatı altında toplanıyor. Toplu Konut İdaresi (TOKİ), hem esnaf hem de sanayicilerin alt yapısını geliştirerek işletmeleri bir araya topluyor.


TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, KOBİ’lerin tek çatı altında toplanacağını açıkladı. Kayseri’de mobilya esnafı bir araya gelirken, Bursa’da 2 bin 988 işletme toplam 1 milyar TL’lik yatırımla aynı çatı altında buluşuyor.


Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) tek çatı altında toplanıyor. Toplu Konut İdaresi (TOKİ), hem esnaf hem de sanayicilerin alt yapısını geliştirerek işletmeleri bir araya topluyor. ‘Anadolu Kaplanı’ olmaya aday onbinlerce KOBİ için modern altyapısı olan yeni sanayi siteleri yapılacak. İlk adım Kayseri’de mobilyacılar sitesi için atılırken, Bursa’da da 2 bin 988 işletme aynı çatı altında toplanıyor. Sadece Bursa projesi için 1 milyar liralık yatırım yapılacak.  TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan, şehirleri planlarken sanayi tesisleriyle ilgili yeni modeller üzerinde durduklarını belirterek yeni şehirler kurarken planlı şekilde küçük ve orta ölçekli esnafın modern ticaret alanlarında iş yapmaları için yeni sanayi siteleri planladıklarını açıkladı. Turan, bu konuda daha önce Kayseri’de mobilyacılar sitesini yaptıklarını Bursa’da da buna yönelik çalışma sürdürdüklerini ifade ederek, Anadolu sanayisine örnek teşkil edecek uygulama yürüttüklerini söyledi. Küçük esnaf ve sanatkarların şehir içindeki iş yerlerinden modern ticaret alanına taşınması amacıyla projeler yürüttüklerini belirten Turan, Kayseri-Kocasinan’da 688 işyerinden oluşan projeyi bitirme aşamasında olduklarını bildirdi.


Kayseri Mobilyacılar Sitesi ikinci etabında 228 işyeri bulunduğu dile getiren Turan, uygulamanın tamamlandığı zaman Kayseri’nin can damarlarından birisi olan mobilya sektörünün daha modern şartlarda üretim yapacağını bunun da ülke ekonomisine ve KOBİ’lere ciddi destek sağlayacağını söyledi.


BİRLEŞMEYE 1 MİLYAR TL YATIRIM


TOKİ olarak Türkiye’nin birçok yerinde modern sanayi siteleri kurarak, KOBİ’lere destek olduklarını aktaran Başkan Turan, Bursa Kestel Sanayi Sitesi’nin, sosyal donatıları ve esnafın ihtiyaçlarına cevap verecek yapısıyla büyük bir yerleşke niteliğine sahip olacağını vurguladı. Turan, projede 35 ticari birime de yer verileceğini ifade ederek “Yaklaşık 2 milyon metrekare alana kurulacak Bursa Kestel Büyük Sanayi Sitesi’nde 2 bin 988 iş yeri inşa ediyoruz. İhalesi daha önce tamamlanan yol, köprü, dere ıslahı, arıtma tesisi, kanalizasyon, telekomünikasyon, fiber optik kablo, elektrik, su ve doğalgaz bağlantılarını içeren 126 milyon liralık altyapı çalışmaların temelini attık ve inşaatı sürüyor. Burada 19 farklı sektörde faaliyet gösteren 2 bin 988 işletmeyi aynı çatı altında toplayacağız. Proje için 4-5 yıl içinde 1 milyar liralık yatırım yapılacak. Ayrıca, sanayi sitesinde çalışacak işçiler için 10-15 bin konutluk bir çalışmayı da hayata geçirdik” dedi.


TİCARİ BİRİME SOSYAL DONATI


Bursa’da kurulacak sanayi sitesi sosyal donatıları ve esnafın ihtiyaçlarına cevap verecek yapısıyla büyük bir yerleşke niteliğine sahip olacak. Projede sosyal ihtiyaçları karşılamaya yönelik 35 ticari birimin yanında cami ve diğer sosyal donatılara da yer verilecek.

 

Star/ Ercan Baysal



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, TOKİ Kayseri kura, Satışa çıkacak projeler