24 / 04 / 2024

Veysel Karani Hz. Türbesi’nin çevresindeki çarpık yapılardan kurtulacak!

Veysel Karani Hz. Türbesi’nin çevresindeki çarpık yapılardan kurtulacak!

TOKİ tarafından Siirt’in Baykan ilçesi Veysel Karani Beldesi’nde kentsel dönüşüm ve gelişim projesinde inşa edilecek 55 konut ile 145 dükkânın ihalesi 27 Temmuz Çarşamba günü yapıldı...


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Siirt’in Baykan ilçesi Veysel Karani Beldesi’nde kentsel dönüşüm ve gelişim projesinde inşa edilecek 55 konut ile 145 dükkânın ihalesi 27 Temmuz Çarşamba günü yapıldı. İhale kapsamında ayrıca 2 adet müştemilat inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi de yer alıyor.


Peygamberimiz Hz. Muhammed’in miraca çıkarken üzerinde bulunan Hırka-i Şerif’inin verilmesi için vasiyet ettiğine inanılan Veysel Karani Hz. adına yapılan türbenin çevresinin çarpık yapılardan temizlenmesi için TOKİ, Siirt Valiliği ve Veysel Karani Belediyesi işbirliğinde “Siirt Veysel Karani (Ziyaret) Beldesi Veysel Karani Hz. Türbesi Çevresi Kentsel Yenileme Projesi” hazırlandı.


Konutlar, yerel mimari göz önünde tutularak zemin+3 ve 3+1 planında tasarlandı. Kat malikleri ile esnafın iç içe olduğu projede konutların zemin katları dükkân olarak değerlendirildi. Proje iki aşamalı olarak gerçekleşecek. Birinci aşamada konut ve dükkânların inşaatları tamamlanacak, daha sonra çevre ve peyzaj çalışmaları yapılacak.


Projenin tamamlanmasıyla yılda yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği beldeye gelen turist sayısının artması bekleniyor.

 


TOKİ Haber 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016