19 / 04 / 2024

Burç Thermal Otel, Türkiye'nin ilk 5 yıldızlı sağlık tesisi olarak hizmet verecek!

 Burç Thermal Otel, Türkiye'nin ilk 5 yıldızlı sağlık tesisi olarak hizmet verecek!

Sularının tedavi edici özelliğiyle sağlık turizminde yıldızı her gün biraz daha parlayan Burç Thermal Otel, hizmetini sürdürecek ama haziran ayının ortalarından itibaren turistlere kapılarını kapatacak.


Türkiye'nin en özel termal tesislerinden biri olan Germencik'teki 5 yıldızlı Burç Thermal Otel'de bugünlerde tatlı bir dönüşüm telaşı yaşanıyor. Alangüllü Kaplıcaları olarak tanınan tesiste ilk değişim işletmenin özel idare'den özel sektöre geçmesiyle başlamış aslında. 3 yıl önce 15 milyon liralık bir yatırımla baştan aşağı yenilenen tesis, Burç Thermal Otel olarak sağlık turizminin önemli aktörlerinden biri olmuş kısa zamanda. 


MODERN İŞLETMECİLİK


Sularının tedavi edici özelliğine modern işletmecilik anlayışının eklenmesiyle sağlık turizminde yıldızı her gün biraz daha parlayan Burç Thermal Otel, hizmetini sürdürecek ama haziran ayının ortalarından itibaren turistlere kapılarını kapatacak. 


Sağlık alanında bir ilk olma özelliğini taşıyan dönüşümü, işletmenin Sağlık Koordinatörü Dr. Alpaslan Coşkun ile konuştuk. 


Yeni dönemde bir taraftan tatil yapıp bir taraftan da termal havuzlardan yararlanmak isteyen müşterilere kapılarınızı tamamen kapatacak mısınız? 


-Buraya gelmek isteyen misafirin buradaki tedaviye ihtiyacı olduğuna dair doktor raporu varsa tabii gelebilir. Ama sadece dinlenmek ve yenilenmek için gelmek isteyenleri kabul edemeyeceğiz. 


 Şu uygulamayı biraz tanımlar mısınız? Yani siz doktor raporu olmayan müşteriyi kabul etmeyen bir otele mi dönüşüyorsunuz? 


-Bundan sonra yolumuza klinik olarak devam edeceğiz. Yani burası otel olmaktan çıkıp fizik tedavi hizmetlerinin verildiği bir klinik olacak.

 

 Otel olanaklarından kimler yararlanacak? 


-Tedavi amacıyla gelen hastalarımız, sembolik bir ücretle konaklama ve yemek gibi diğer imkanlardan da yararlanacak. Ancak bu ücret dediğim gibi sembolik 

bir şey olacak. Yani hastamız tedavisi süresince yaklaşık evinde harcayacağı kadar bir ödeme yapacak otel hizmetleri için.


Bu uygulamanın bir örneği var mı? 


Şu ana kadar böyle bir girişim olmadı. Burası Türkiye'nin ilk 5 yılf dızlı sağlık kuruluşu olacak. 


Dönüşüm, klinik hizmetleriyle sınırlı mı, yoksa arkasından başka hamleler de gelecek mi? 


-Şu an itibari ile sürdürdüğümüz görüşmeler var. Yakın bir gelecekte -ki en çok 1 yıl içinde- burası Türkiye'nin ilk Fizik Tedavi Oteli olacak. 


O süreç de tamamlandığında doktor raporu ile tedaviye gelen hastalarımız buradaki konaklama hizmetini de yatak hizmeti altında ücretsiz alacak.

 

Bu hizmetleri verebilecek bir kadronuz var mı? 


-Başlangıçta klinik hizmeti verecek uzman ekibimiz mevcut. Hastane dönüşümü tamamlandıktan sonra kadro takviye edilecek tabii. 


Nereden çıktı bu sağlık merkezine dönüşme fikri. Turizm tesisi olarak verimli bir işletme değil miydi burası... 


-Buraya ilgi her dönem yüksek oldu. Ancak bundan sonra suları


Buradan çıkan suyun diğer termal kaynaklara göre daha özellikli olduğunu söylediniz. Nedir özellikleri? 


-Termal sular içinde bulunan minerallere göre değerlendirilir. Mineral bolluğu bir anlamda suyun değerini ifade eder. Analiz sonuçlarına göre suyumuzda 30 civarında mineral bulunuyor. 


Bu mineral zenginliği hangi hastalıklara iyi geliyor? 


-Eklem hastalıklarından tutun da spor yaralanmalarına, cilt hastalıklarına ve mide hastalıklarına kadar pek çok sağlık sorununa iyi geliyor. Bu ortamda yetişen yosunlarla yapılan kürler de cilde faydalı özelliği nedeniyle tedavi amaçlı misafir sayımızda inanılmaz bir artış yaşamaya başladık. Doğal olarak tatil amaçlı misafirlerimize oda verememeye başlayınca 'her şeyin başı sağlık' deyip bu dönüşüme karar verdik. Bu amaçlarla Türkiye'nin ilk 5 yıldızlı sağlık merkezi, ilk Fizik Tedavi ihtisas Hastanesi olmak için yola çıktık.


Habertürk Egeli