26 / 04 / 2024

Dedeman, işletmeciliğini yaptığı otel sayısını arttırıyor!

Dedeman, işletmeciliğini yaptığı otel sayısını arttırıyor!

Turizm ve otelcilik alanında 50 yılda önemli bir yer edinen Dedeman Hotels& Resorts International, ikinci otel markası Dedeman Park Otel konseptinin de etkisiyle son iki yılda önemli bir büyüme yakaladı.


Turizm ve otelcilik alanında 50 yılda önemli bir yer edinen Dedeman Hotels& Resorts International, ikinci otel markası Dedeman Park Otel konseptinin de etkisiyle son iki yılda önemli bir büyüme yakaladı. Yeni yatırımlarla otel grubu, yılda 6 milyona yakın misafir ağırlamayı hedefliyor. Grubun hazırlık yaptığı en büyük proje ise Mekke'de açılacak 5 bin 700 yataklı otelin işletmesini almak. Dedeman Otelleri Genel Müdürü Emrullah Akçakaya, Mekke projesi için "Dünyadaki en büyük projelerden biri. 5 bin 700 odalı, Kabe'ye bin metre mesafede.  Bir Suudi Arabistanlı yatırımcının projesi. Baktığımızda 16 otelimizin 2 bin 800 odası var. Bu büyük bir operasyon. Uluslararası çapta önemli bir iş. İşletmesi için bizim gibi dünyadan 23 farklı grup talip oldu. Bizimle beraber dört şirket konkura kaldık. Dünyadaki en büyük otellerden birini Türk markası olan Dedeman adıyla işletmeye adayız. 50 yıllık deneyimimize güveniyoruz" diyor.  Son dönemde Türkiye'de turizm sektörünün lokomotifi olan konaklama sektörü, yurtiçindeki başarısını yurtdışına taşıyor. Türkiye'deki otellerin yüzde 90'ından fazlasının yatırım işletme ve yönetimi Türklerin elinde ve bu alandaki başan yurtdışına da yayılıyor. Dedeman da bu konuda iddialı. Türkiye ve dünyanın farklı noktalarında 2023 yılına kadar 50 otelin işletmesini yapmayı hedefliyor. Moskova'da iki, Riga'da bir otel Dedeman markasıyla işletilecek. Yeni yatırımlar dosyası bir kenarda beklerken, mevcut otel sayısı 16 olan Dedeman, yurtdışında üç otelin işletmesini yürütüyor. Bunlar Kazakistan, Özbekistan ve Kuzey Irak. Şubat ayında da Moskova'da bir otel açılacak. İstanbul'daki iki otele, iki otel daha eklenecek. Otel sayısına bakıldığında Dedeman Hotels& Resorts International'ın yıl içinde doluluk oranları yüzde 70 seviyelerinde. 

Oteller yüksek teknolojiyle donatılmış olmaları ve çevreci özellikleriyle dikkat çekiyor. Sadece tasarım değil, uygulama anlamında da çevrecilik adına su ve enerji tasarrufu standartları otelin odaklandığı konular. Genel müdür kısa süre içinde değer bulan,  oteli markası Dedeman Park Otel'den ve yaratılan konseptten bahsediyor. 


Markanın çıkış noktasıyla ilgili şu bilgiyi paylaşıyor: "Genelde şehir-iş otelleri konusunda İstanbul tercih ediliyor. Zaman kısıtlı olduğu için müşterilerimiz otelin SPA'sı ya da spor merkezinden yararlanamıyor. Sadece iyi bir kahvaltı ve güçlü internet ağı istiyorlar. Alınmayan hizmetin bedelini ödemek yerine, ihtiyaçları olan hizmetlerin parasını ödemek daha anlamlı. Bu konsept uygun fiyat ve hızlı hizmet ağı sunmamızı sağlıyor" diyor.  Dört yıldız seviyesinde hizmet veren ilk Dedeman Park Oteli 2012'de Denizli'de açıldı.  Dedeman Park Antalya ise geçirdiği renovasyon döneminin ardından konsepte dahil oldu. Ardından Bostancı Dedeman Park Otel açıldı. 


Fortune