29 / 03 / 2024

Ege'de neredeyse boş otel kalmadı!

Ege'de neredeyse boş otel kalmadı!

Bodrum, Marmaris, Fethiye, Kuşadası ve Çeşme'deki oteller, Ramazan Bayramı 'nda tatilcilerle dolup taştı. Konaklama tesisleri yüzde 100 doluluk oranına ulaştı ve Ege'de neredeyse boş otel kalmadı...


Ege'nin gözde turizm merkezlerinden Bodrum, Marmaris, Fethiye, Kuşadası ve Çeşme'deki oteller, Ramazan Bayramı'nda tatilcilerle dolup taştı. Konaklama tesisleri yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Bazı seyahat firmaları da Ege'ye ek seferler koydu. Çeşme ise en büyük ilgi gösterilen yerlerin başında yer aldı. Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ilçeye ilginin her yıl arttığına dikkat çekerek, "Bayram tatili için tüm önlemlerimizi aldık. Zabıta başta olmak üzere tüm birimlerimiz, Çeşme'yi tercih edenlerin huzurlu ve güzel bir tatil geçirmeleri için çalışıyor" dedi. Hafta sonu ve bayram tatilinin birleşmesiyle Ege'de oteller, plajlar, restoranlar ve eğlence mekanlarında adım atacak yer kalmadı.


Akyaka'da rüzfar sörfü

Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, geçen yıla oranla ziyaretçi sayısında yüzde 4 artış yaşandığını, Ağustos ve Eylül'de doluluk oranlarının süreceğini dile getirdi. Muğla'nın, sahil kıyılarının yanı sıra çeşitli aktivite seçenekleri sunduğunun altını çizen Çelik, "Bayramda tatilciler isterlerse cip safari turlarına katılarak köyleri gezecek, isterlerse atlara binerek orman gezintinin tadını çıkaracak. Ölüdeniz'de paraşütle atlayabilecek veya Akyaka'da rüzgar sörfü yapabilecek. Su sporları merkezlerinde yüksek adrenalin keyfi yaşayabilecekler" dedi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, 60 bin yatak kapasitesi bulunan Marmaris'te bayram nedeniyle tüm otellerin dolduğunu, rezervasyon yaptırmayanların yer bulamayacaklarını söyledi. Son haftalarda yabancı turist artışı ile iyi bir sezon geçirdiklerini belirten Özbozdağ, ilçeye gelen turist sayısında geçen yıla göre yüzde 5'lik artış yaşandığını ifade etti.


Bodrum geceleri hareketli

100 bin yatak kapasiteli Bodrum'da, otelciler tatil için bölgeye gelecek misafirlere yönelik önlemler aldı. Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt, Ramazan Bayramı'nın Bodrum'u doldurduğunu söyledi. Ramazan'ın turizmin en yoğun yaşandığı döneme denk geldiğini, bu nedenle bayramın turizmciler için son yılların en hareketli bayramı olacağını ifade eden Özyurt, bayramda Türkiye'nin önde gelen ses sanatçılarını da ağırladıklarını hatırlattı. 


Sakız zirve yaptı

Çeşme tatil için binlerce kişiyi ağırlarken aynı zamanda Yunanistan'ın Sakız Adası'nı tercih edenlere de ev sahipliği yaptı. Bayramın ilk gününde Çeşme Ulusoy Limanı'ndan Sakız Adası'na bin 500 Türk turist geçti. Bayram tatili süresince Sakız'a 8 bin Türk turistin geçeceğini belirten turizmciler bu kapasiteye hizmet vermek için 24 saat çalıştıklarını ifade etti.


Ölüdeniz'de yamaç paraşütü heyecanı

Ölüdeniz'de Kumburnu Tabiat Parkı, Belcekız ve Kıdrak plajları tamamen doldu. Sıcaklığın 41-42 dereceye ulaştığı Ölüdeniz'de, su sporlarının yanı sıra Babadağ'dan yamaç paraşütü ile uçan tatilcilerin keyfine diyecek yok. Kumburnu'nda adeta üst üste sıralanan şezlong ve şemsiyelerin yanında ağaç gölgeleri de tatilcilerin işgaline uğradı. Kumburnu İşletme Müdürü Halil Ören, kapasiteyi aşarak günde 7 bin kişiyi ağırladıklarını söyledi.

Didim ise turizm sezonunun en kalabalık günlerini yaşıyor. Altınkum Plajı'nda adım atacak yer kalmadı. Bir günde 18 bin aracın giriş yaptığı Didim'deki otellerin tamamı doldu. Didim sahilleri, kum, güneş ve denizin keyfini çıkaran tatilcilerden geçilmiyor.



Yeni Asır