29 / 03 / 2024

İzmir Turizm Ödülleri sahiplerine verildi!

 İzmir Turizm Ödülleri sahiplerine verildi!

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Turizm Ödülleri törenle verildi. İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz'in ev sahipliğinde İzmir Arena'daki geceye İzmir Valisi Mustafa Toprak de katıldı.



Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Turizm Ödülleri törenle verildi. İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz'in ev sahipliğinde İzmir Arena'daki geceye İzmir Valisi Mustafa Toprak de katıldı. 15 dalda 18 ödülün verildiği gecede ayrıca destekte bulunan 31 kuruluşa da teşekkür plaketi sunuldu. Eziz, turizmin 54 sektörün lokomotifi olduğunu dile getirerek "Samimiyet, dostluk ve el birliği ile çok daha iyi işlere imza atacağız" dedi. 


Teos ziyarete açılıyor

Vali Toprak ise Türkiye'ye 36 milyon turistin geldiğini ve turizm sektöründe Türkiye'nin artık dünyada ilk 5'i zorladığını dile getirerek, "İzmir bu kazanımlardan ve pastadan payını daha büyük almalıdır. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir'de 21 alanı turizm merkezi ilan etti. Planlama bitince yatırımcılarımız için altyapı dahil her şey hazır olacak. UNESCO Kültür mirası listesine Efes, Bergama, Birgi gibi kentlerimizi dahil edeceğiz" diye konuştu. İzmir'e iki müjdesi olduğunu da sözlerine ekleyen Toprak, "Torbalı'daki Metropolis Antik Kenti, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çalışmaları neticesinde bir ay sonra turizmin hizmetine girecek. Ancak bu kadarla da kalmıyoruz. Temmuz sonu Ağustos başı gibi de Teos Antik Kenti'de ziyarete açılacak. Ören yerlerimiz İzmir bütününde belediyeleri, bakanlık, valiliğimiz ve yatırımcıları ile çok daha iyi yerlere gelecek" dedi.



Yeni Asır