28 / 03 / 2024

Kartalkaya'da sıcakların artması nedeniyle kayak sezonu kapandı!

 Kartalkaya'da sıcakların artması nedeniyle kayak sezonu kapandı!

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'da sıcaklıkların artması ve otellere talebin azalması nedeniyle kayak sezonu kapandı. Avcı, gelecek sezon kar yağışının az olması ihtimaline karşı "suni karlama" yapacaklarını ifade etti.



Dorukkaya Otel Genel Müdürü Yusuf Avcı, AA muhabirine, sezonu kapattıklarını söyledi.


"Sezon, çok yoğun geçmedi" diyen Avcı, "Kar yağışı, çok kısıtlı olması nedeniyle beklentilerimizi karşılamadı ama buna rağmen, taşıma karla pistlerimizi 24 saat açık tuttuk. Geçen seneye nazaran kayıplarımız var" şeklinde konuştu.


Gelecek sezon kar yağışının az olması ihtimaline karşı "suni karlama" yapacaklarını ifade eden Avcı, "Bu seneyi  telafi etmek için önümüzdeki sezon suni kar çalışmamız var. En geç 1 Aralık'ta sezonu açacağız. Kar yağışı, ekim ayında başlıyor ama kar yeterli olmadığı için sezonu Aralık'ın 15'i gibi açıyoruz. Bu sene suni kar çalışmasıyla kayak sezonunu 1 Aralık'ta açacağız" ifadesini kullandı.


Avcı, kayak merkezindeki otellerin her yıl yüzde 90 dolulukla hizmet verdiğini, bu sezonda ise yüzde 75 doluluk yakaladıklarını anlattı.


Avcı, gelecek sezon 3 yeni pist açacaklarını sözlerine ekledi.


AA