20 / 04 / 2024

Mardin, turizm sezonuna hazır!

 Mardin, turizm sezonuna hazır!

Vali Ahmet Cengiz, Mardin’in dünya turizm şehri olacağını, her geçen yıl Mardin’de turizm potansiyelinin daha çok arttığını belirterek mart ayının gelmesi ile birlikte turizm sezonuna hazır olduklarını söyledi...



Vali Ahmet Cengiz, Mardin’in dünya turizm şehri olacağını, şehrin, kültürel değerleri ve tarihi dokusuyla bir dünya markası olma yolunda önemli adımlar attığını belirtti. Her geçen yıl Mardin’de turizm potansiyelinin daha çok arttığını belirten Vali Cengiz, mart ayının gelmesi ile birlikte turizm sezonuna hazır olduklarını söyledi.


Mardin’e gelen turist sayısında son 5 yılda ciddi bir artış yaşandığını dikkat çeken Vali Cengiz, insanların, artık güvenle bölgeye gelip tarihi şehirleri gezme fırsatı yakaladığını ifade etti. Cengiz, "Bu fırsatı yakalayan turizm yatırımcıları da tarihi kentte turizm alanında yatırım yapmak istiyor. Mardin’de şu ana kadar 9 yatırım turizm belgeli tesis, 16 tane otel ve butik otel, 28 adet belediye belgeli otel ve pansiyon otel açıldı. Son beş yılda Mardin’de turizm alanında 400 milyon TL yatırım yapıldı. Mardin’in geleceğini turizme bağlıyoruz. Mardin’de turizm sadece dört ayla sınırlı olmamalıdır. Öncelikli hedefimiz, turizmi yılın 12 ayına yaymak gerekir.” dedi.


Hedefin, 5 milyon turisti tarihi şehre çekmek olduğunu ifade eden Cengiz, şunları söyledi: "Ama öncelikle yatak kapasitesini yükseltmeli, butik otelleri artırmalıyız. İnanç ve kültür turizmi tüm dünyada giderek önem kazanıyor. Türkiye’de inanç turizmi ile ilgili en gözde mekânlar Mardin’de bulunuyor. Buradaki hoşgörü ortamını pazarlayabilirsek, değil Türkiye’nin, bütün dünyanın önemli inanç merkezlerinden biri oluruz. İnanç turizmi alanındaki girişimlerimizi uluslararası boyuta taşıyacağız. Yapacağımız çalışmalarla tarihi şehrin inanç turizminden hak ettiği payı almasını hedefliyoruz. Mart ayı ile birlikte turizm sezonun başladığını ve yerli yabancı turistler Mardin’i gezmek için akın ediyor. Yeni sezon için çok umutluyuz. Tarihi dokusu ve inanç turizmi ile ön plana çıkmak istiyoruz. Mardin’in yer altı dokusunu turizme kazandırmak için çaba gösteriyoruz. Şu anda otellerimizde rezervasyon oranı gittikçe artıyor. Esnafımız turizme göre kendini hazırlıyor. Gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlamak için herkes üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir.” 


 

Mardin İletişim Gazetesi