29 / 03 / 2024

Midilli Türk turistleri bekliyor!

Midilli Türk turistleri bekliyor!

Midlli'de tek gümrük kapısının çalıştığını, ancak ikinci kapının açılması için temaslarda bulunduklarını belirten Kalogridis, "Midilli'nin Kuzey Ege'ye olan yakınlığı nedeniyle turizm sezonunda ikinci bir gümrük kapısını hizmete sokmak istiyoruz." dedi


Midilli Ticaret Odası Başkanı Thrasos Kalogridis, Türk turistleri adada görmek istediklerini söyledi


Midilli'nin Türkiye'ye olan yakın mesafesini değerlendirmek istediklerini söyleyen Kalogridis, Midilli Ticaret Odası olarak uzun yıllardır Türkiye ile yakın ticari ilişki içerisinde olduklarını ancak bunun yanında son yıllarda Yunanistan Adaları ile Türkiye'de bulunan kıyı belediyeler ve sivil toplum örgütleri arasında ortak tanıtım toplantıları düzenlendiğini belirtti. Ege'de birçok Türk şirketi ve Oda'ların katıldığı bu ortak organizasyonu bu yıl da Haziran ayında gerçekleştirmeyi plandıklarını belirten Kalogridis, Midilli için 2. gümrük kapısı oluşturmayı istediklerini söyledi. 


İkinci kapı gündemde

Şu anda Midlli'de tek gümrük kapısının çalıştığını, ancak ikinci kapının açılması için temaslarda bulunduklarını belirten Kalogridis, "Midilli'nin Kuzey Ege'ye olan yakınlığı nedeniyle turizm sezonunda ikinci bir gümrük kapısını hizmete sokmak istiyoruz. Ayvalık, Edremit, Dikili, Çanakkale ve İzmir'den gelecek Türk turistlerin mağdur olmamaları adına bu girişimleri gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Midlli'de hem eğlence hem de tarihi ve turistik alanların çokluğunu da belirten Kalogridis, "Midilli Yunanistan'ın en büyük ikinci adası konumunda. Burada tatilini geçiren insanları özellikle Zeytinyağı müzelerini görmelerini öneriyorum. Ayrıca doğaseverler için 'Kuş Cenneti' dediğimiz bölgede ilginç gözlemler yapabilirler. Gece ise birçok bölgede bulunan Tavernalarda Türk ve Yunan müziğinin ortak sesi ile son derece eğlenceli zamanlar geçirebilirler" dedi. 


Yeni Asır