20 / 04 / 2024

Muhsin Dönmez: Çeşme'nin turizm geleceğinden çok umutluyuz!

Muhsin Dönmez: Çeşme'nin turizm geleceğinden çok umutluyuz!

Kuryap İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Dönmez, "İşadamları olarak Çeşme'nin turizm geleceğinden çok umutluyuz. İstanbul- İzmir Otoyolu'nun tamamlanmasıyla da Çeşme, Bordum ve Marmaris karşısında avantajlarını daha da artıracak" dedi


Kuryap İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Dönmez, "İşadamları olarak Çeşme'nin turizm geleceğinden çok umutluyuz.  İstanbul  -  İzmir  Otoyolu'nun tamamlanmasıyla da Çeşme, Bordum ve Marmaris karşısında avantajlarını daha da artıracak" dedi. İzmir'de iş hayatını "balık olmayan denizde, balık tutmaya" benzeten Dönmez, "İzmir'de çok yol alınmadı. Şehrin, inşaat sektörüne katkısı ya da kazandırdığı bir ivme yok. Çok büyük projeler olmadığı için büyüme de olmuyor. Böylece Ar-Ge'ye çok fazla bir pay ayıramıyorlar. İzmirli firmaların büyük projeler için finans yeterlililiği olmadığından İstanbul ve Ankara'dan firmalar geliyor" dedi. 


 "Doku bozulmadı" 


Dönmez, herşeye rağmen İzmir'in çok şanslı bir kent olduğunu, planlamanın doğru yapılması gerektiğini belirtti. 

önümüzdeki dönemde yatırımlarım Çeşme'ye planlı bir şekilde yönlendireceklerini belitten Dönmez, "Çeşme'nin dokusunun kazandırdığı bir ivme var. Evler doğru planlama ile yapılırsa gelecekte Çeşme'nin katma değeri daha ela artar. 


Çeşme'nin bir avantajı da dokusunun bozulmamasıdır. Yeni malzemelerle doğaya uyumlu binaların projeleri yapılıyor. Kuryap İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Dönmez, Çeşme'nin turizimdeki geleceğini Yeni Asır Muhabiri Duygu Ergüden'e anlattı. 


Alaçatı da Yunan adaları ile rekabet eder hale geldi. Önümüzdeki dönemde bu iki bölgede avantajların daha da artacağına inanıyoruz. Yatınmlaıımızı ona göre yapacağız" diye konuştu. Oönmez, Çeşme'de yatıranların artması için yapılması gerekenlerin başmda bölgenin yatak kapasitesinin artırılması olduğunu da sözlerine ekledi. 


Yeni Asır