19 / 04 / 2024

Rahmi Koç Müzesi ziyaretçilerini bekliyor!

Rahmi Koç Müzesi ziyaretçilerini bekliyor!

Haliç kıyısındaki eşsiz manzarası ve 13 bini aşkın parçalık benzersiz koleksiyonu ile Rahmi M. Koç Müzesi, kültürü ve eğlenceyi bir arada sunabilen tek adres olma özelliğini 20 yıldır koruyor.


Türkiye’nin ilk ve tek sanayi müzesi olma özelliğini taşıyan Rahmi M. Koç Müzesi, yaz aylarında ziyaretçilerini bekliyor.


Haliç kıyısındaki eşsiz manzarası ve 13 bini aşkın parçalık benzersiz koleksiyonu ile Rahmi M. Koç Müzesi, kültürü ve eğlenceyi bir arada sunabilen tek adres olma özelliğini 20 yıldır koruyor. Yaz saati uygulamasına geçen Rahmi M. Koç Müzesi, 30 Eylül’e kadar, pazartesi hariç her gün 10:00-20:00 saatlerinde ziyaret edilebiliyor.


Lengerhane Binası ve Hasköy Tersanesi  olmak üzere iki tarihi binadan ve geniş dış mekanlardan oluşan yaklaşık 27 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu müze sanayi, iletişim ve ulaşım tarihindeki gelişmeleri yansıtan yaklaşık koleksiyonu ile misafirlerini bir zaman yolculuğuna çıkarıyor.


Tarihi buharlı römorkör ile Haliç turu


İstanbul’da, çalışır durumda bulunan son 2 buharlı gemiden birisi olan, 1936 Hollanda yapımı tarihi buharlı römorkör ‘Liman II’ yaz dönemi ile birlikte seferlerine başladı. Rahmi M. Koç Müzesi, ‘Liman II’ ile ziyaretçilerine; müzenin rıhtımından başlayan ve 40 dakika süren tur ile tarihi Altın Boynuz kıyılarını farklı bir gözle keşfetme tecrübesi sunuyor.


Haliç’i bir de karadan görün


1965 Ruston & Hornsby dizel lokomotif ve 1970’lerden kalan Baguley-Drewry ile çekilen tarihi vagonlarla Hasköy-Sütlüce Demiryolu’nda tur yapılabiliyor. Her saat başı gerçekleşen turlar müze ziyaretçilerine ücretsiz gerçekleştiriliyor.


Acıkanlar için de alternatifler bulunuyor


Klasik otomobillerin sergilendiği galeri içinde yer alan ‘Demlik Kafe’, 1942 model Dodge kamyonun  restorasyon sonrasında büfeye çevrilmesiyle açık alanda hizmet veren ‘Coca - Cola Büfesi’, ‘Fenerbahçe Vapuru’nun orjinaline uygun olarak yenilenmiş nostaljik kafesi, Fransız Mutfağı ve muhteşem atmosferiyle ‘Cafe du Levant, British Pub ‘Bar- Bar Rossa’ ve deniz kıyısında eski kente karşı Akdeniz mutfağının seçkin örneklerini misafirleriyle paylaşan ‘Halat by Divan’ da Rahmi M. Koç Müzesi ziyaretçilerine eşsiz bir kentin merkezinde ama kentin karmaşasından uzak eşsiz bir dinlenme imkanı sağlıyor.



Dünya