25 / 04 / 2024

Rus turiste teşvik geliyor!

 Rus turiste teşvik geliyor!

2014 yılında Türkiye'yi ziyaret eden yabancıların yüzde 5.5'lik artışla 36 milyon 837 bin kişiye yükseldiğini ifade eden Palandöken, turist sayısının düşmemesi için gerekli önlemlerin alındığını söyledi.



TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'ye sağlık turizminden 2.5 milyar dolar geldiğini söyledi. Palandöken. "Turizm sektörümüz her şey dâhil sistemden vazgeçmeli. Otellerde sıkışıp kalan turistler doğal güzelliklerimizi göremeden, esnafımız ve sanatkârlarımızı tanımadan gidiyor" dedi. 


RUSYA'DAN GELENE TEŞVİK 

2014 yılında Türkiye'yi ziyaret eden yabancıların yüzde 5.5'lik artışla 36 milyon 837 bin kişiye yükseldiğini ifade eden Palandöken, turist sayısının düşmemesi için gerekli önlemlerin alındığını söyledi. Palandöken, şöyle konuştu: "İki ay içinde seyahat acenteleri aracılığıyla petrol gelirleri düşen İran ile Rusya'dan gelen yolcu uçaklarına 6 bin dolar yakıt desteği, tur operatörlerine de hazine destekli kredi imkânı sağlanacak. Böylece kayıp yaşanmayacak." 


TOYOTA Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, 2015 yılının satış rekorları kıracakları bir yıl olacağını söyledi. Bozkurt, "Hedefimiz 41-42 bin civarında satış gerçekleştirmek" dedi. Trafikte gereksiz yere çalınan korna sesinin, önüne , geçilmesi gereken bir kirlilik ve çevre sorunu olduğunu belirten Ali Haydar Bozkurt, bunun önüne geçmek için "Korna Çalma Huzurumu Çalma" sosyal sorumluluk projesini başlattıklarını dile getirdi. 


Millet