17 / 05 / 2024

ÇED raporu için istenen evraklar nelerdir?

ÇED raporu için istenen evraklar nelerdir?

ÇED raporu almak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuru yapılması gerekiyor.ÇED raporu için bazı belgelerin temine dilmesi isteniyor.Peki ÇED raporu için istenen evraklar nelerdir?


ÇED raporu için istenen evraklar nelerdir?

Açılımı Çevresel Etki Değerlendirmesi olan ÇED raporu çevre İzin işlemlerine başlamak için ilk adım sayılıyor.  Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi sürecine ÇED raporu deniyor. 


ÇED raporunun amacı; ekonomik ve sosyal gelişmeye engel olmaksızın, çevre değerlerini ekonomik politikalar karşısında korumak, planlanan bir faaliyetin yol açabileceği bütün olumsuz çevresel etkilerin önceden tespit edilip, gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak olarak karşımıza çıkıyor. 


Çevresel etkinin ne ölçüde olduğunun değerlendirilebilmesi için bulunmuş olduğumuz faaliyete göre Bakanlık tarafından ÇED yönetmeliğinde belirleniyor.Yönetmelikte yapılan faaliyetler listelere bölünüyor. Hangi listeye tabi olunuyorsa o listenin gereklerinin yerine getirilmesi isteniyor.


ÇED raporu için  Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuru yapılması gerekiyor.Peki ÇED raporu için istenen evraklar nelerdir? diyorsanız işte yanıtı..


ÇED raporu için istenen evraklar şu şekide:

1. Vekâletname (noter onaylı olacak), 

2. Taahhütname 

3. Tapu veya Kira sözleşmesi, 

4. Yapı kullanım izin belgesi, 

5. Tüm üniteleri, yerleşimleri gösteren vaziyet planı, makine yerleşim planı 

6. Đş Akış Şemaları(Atık çıkış noktalarının-baca,atıksu vb gösterildiği) 

7. Kapasite Raporu(yoksa tesise girecek hammaddelerin, çıkacak ürünlerin miktarları, Kullanılacak makine teçhizat listeleri, çalışacak personel sayısı hk. Bilgi) 

8. Projeyi tanıtan yazılı bilgi ve belgeler,(Detaylı) 

9. Proje bedeli, çalışacak personel sayısı, 

10. Varsa alınmış yazılı izinler, Đçme suyu kullanma izni, kanalizasyon bağlantı 

izni, ÇED Gerekli Değildir Belgesi, Đş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı, v.b. 

11. Şirkete ait Ticari Sicil Gazetesi örneği, 

12. Faaliyette olan ve kapasite artırımı planlanan bir tesis ise; daha önce 

yaptırılmış emisyon, gürültü ve titreşim ölçüm raporları ve atıksu analiz raporu örneği, ÇED raporu alınması için gerekli oluyor.

ÇED raporu nedir nasıl hazırlanır?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com