27 / 04 / 2024

DASK sigortası zorunlu mudur?

 DASK sigortası zorunlu mudur?

Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta olan DASK, genel anlamıyla, belediye sınırları içinde kalan meskenler için geliştirilmiş bir sigorta sistemi olarak karşımıza çıkıyor.Peki DASK sigortası zorunlu mudur?


DASK sigortası zorunlu mudur? 

DASK sigortası,depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlıyor.DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor.


Bina tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da güvence altında oluyor. Aşağıda belirtilen bina bölümleri, bir arada ya da ayrı ayrı teminat kapsamında oluyor:


Temeller

Ana duvarlar

Bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar

Bahçe duvarları

İstinat duvarları

Tavan ve tabanlar

Merpenler

Asansörler

Sahanlıklar

Koridorlar

Çatılar

Bacalar

Yapının yukarıdakilerle benzer nitelikteki tamamlayıcı bölümleri


DASK sigortası, ev sahibi adına yapılıyor. Bu nedenle kiracılar için zorunlu DASK sigorta poliçesi düzenlenmiyor.Peki DASK sigortası zorunlu mudur?


DASK'ın yapılması devlet tarafından zorunlu tutuluyor. DASK'ı olmayan binalar için alım-satım, kiralama gibi işlemler yapılamıyor. DASK süresinin dolması durumunda ise bu sigortanın tekrar yenilenmesi gerekiyor. DASK 1 yıl süre için geçerli oluyor.

DASK sigortasını kimler yapıyor?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com