02 / 05 / 2024

Emlak vergisi binde kaç?

Emlak vergisi binde kaç?

Taşınmaz malların emlak vergisi, taşınmazın türüne ve bağlı olduğu belediyeye göre farklılık gösteriyor.Peki emlak vergisi 2015 ne kadar?Emlak vergisi binde kaç?


Emlak vergisi binde kaç?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm işyeri,konut,arsa ve araziler için ödeniyor. Emlak vergisinin sorumlusu, gayrimenkulün sahibi oluyor.


Vergi iki eşit taksit halinde ödeniyor.2015 yılı emlak vergisi ödeme dönemleri şu şekilde:


1. taksiti: Mart, Nisan ve Mayıs ayları

2. taksiti: Kasım ayı.


Buna göre emlak vergisi birinci taksit ödemeleri devam ediyor.Emlak vergisi birinci taksit için son ödeme günü 1 Haziran olarak belirlendi.


Emlak vergisi için ödenecek tutar, söz konusu gayrimenkulün hangi belediye sınırları içerisinde yer aldığına göre değişkenlik gösteriyor.


Büyükşehir belediye sınırları içerisinde yer alan bir taşınmaz mal için ödenecek bedel, normal yörelerde ödenecek bedelin 2 katı değerinde oluyor.Peki "Emlak vergisi binde kaç?Emlak vergisi 2015 ne kadar?" diyorsanız işte yanıtı..


2015 yılında meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. 


Diğer binalarda (işyeri, dükkan) emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.

Emlak vergisinden muaf olanlar!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com