20 / 05 / 2024

İrtifak hakkı talep dilekçesi!

İrtifak hakkı talep dilekçesi!

İrtifak hakkı tesisi için, ilgili gayrimenkulün bulunduğu il defterdarlıklarına, mal müdürlüklerine ve Maliye Bakanlığına hazırlanan bir dilekçe ile başvurulması gerekiyor.İşte irtifak hakkı talep dilekçesi..


İrtifak hakkı talep dilekçesi!

Medeni Kanun kapsamında irtifak hakkı ele alınıyor.İrtifak hakkı;bir taşınmaz üzerinde diğer bir taşınmaz lehine konulmuş bir yük olup, yüklü taşınmazın malikini mülkiyet hakkının sağladığı bazı yetkileri kullanmaktan kaçınmaya veya yararlanan taşınmaz malikinin yüklü taşınmazı belirli şekilde kullanmasına katlanmaya mecbur kılan bir hakka deniyor.

Kiralama ile karıştırılan irtifak hakkının kiralamadan farkları; irtifak hakkının uzun süreli olup, tapuya tescil edilmesi, ön izin verilebilmesi ve irtifak hakkı doğrultusunda projeye dayalı tesis inşa edilebilmesi söz konusu iken, kiralamada gayrimenkul üzerinde sabit tesis yapımı söz konusu olmuyor.

İrtifak hakkı talebi için ilgili gayrimenkulün bulunduğu il defterdarlıklarına, mal müdürlüklerine ve Maliye Bakanlığına hazırlanan bir dilekçe ile başvurulabiliyor. İrtifak hakkı talep dilekçesi aşağıda yer allıyor;

İrtifak hakkı talep dilekçesi..

                                                                                                      İstanbul ; …../…..2015

İSTANBUL DEFTERDARLIĞINA

(Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı)

Anadolu

İstanbul İli, ………………….. İlçesi,………………..… Mahallesinde bulunan mülkiyeti Hazineye ait ………..pafta, ……….. ada, ……..… parsel numaralı ve …………….....m²  yüzölçümlü  taşınmaz malı ……………………………….. amacıyla   kullanmak için,  1  yıl süreyle ön izin, ……………yıl süreyle irtifak hakkını talep ediyorum.

Gereğini arz ederim.

Dilekçe sahibinin

Yazışma Adresi:

Dilekçe sahibinin

Adı ve Soyadı:

İmzası:     

İrtibat Telefonu:

İrtifak hakkı devredilebilir mi?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com