05 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı almak için gerekli evraklar!

Kentsel dönüşüm kira yardımı almak için gerekli evraklar!

Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı almak için başvurular il Müdürlüklerine yapılıyor.İl müdürlükleri başvuruda bazı evraklar istiyor.İşte kentsel dönüşüm kira yardımı almak için gerekli evraklar..


Kentsel dönüşüm kira yardımı almak için gerekli evraklar!

Kentsel dönüşümde riskli binası yıkılan gayrimenkuldeki hak sahipleri için kira yardımı bulunuyor. Kira yardımı gayrimenkul sahibine 18 ay boyunca yapılıyor. 


Kira yardımı için aranan bazı koşullar bulunuyor. 2015 yılında yapılan değişikliklere göre kira yardımı başvurusunda bulunmak için hak sahiplerinin riskli yapı onay tarihinden önce riskli yapıda oturuyor olması gerekiyor.


Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzunda hak sahiplerinden alınması gereken son üç aya ait fatura, riskli binayı tahliye tarihinden üç ay öncesini kapsıyor.


Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar ve dilekçe ile birlikte kentsel dönüşüm il müdürlüğüne başvuru yapılıyor.Peki kentsel dönüşüm kira yardımı almak için gerekli evraklar nelerdir?


Kentsel dönüşüm kira yardımı almak için gerekli evraklar..

1- Nüfus cüzdanı fotokopisi 

2- Konut veya işyerinin tapu senedi 

3- Riskli bina tespit raporu inceleme formu 

4- Tahliye ettiğime dair yeni adresimi gösterir adrese dayalı nüfus kayıt örneği


Vekâletname ile başvuru yapılacak ise; 

1. Vekâletname ile yapılacak başvurularda vekâletnamede “6306 sayılı Kanun kapsamında yapılacak kira yardımı başvurusu için yetki verilmesi” ibaresinin yer alması

2. Vekaletname aslı ve fotokopisi

3. Vekâletname ile birlikte vekilin kimlik aslı ve fotokopisi.

Kentsel dönüşüm kira başvuru formu!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com