05 / 05 / 2024

Konut kredisi faiz oranları arttı mı?

Konut kredisi faiz oranları arttı mı?

Tüketici Hakları Kanunu kapsamında tüketicilere faiz oranları uygulanıyor.Peki konut kredisi faiz oranları arttı mı? işte konut kredisi faiz oranları 2015..


Konut kredisi faiz oranları arttı mı?

Konut sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakiti olmayan kimseler, bankaların sunduğu düşük faizli konut kredileri ile uzun vadede konut sahibi olabiliyor.


Bankaların sunduğu şartlar ve aradığı kredi koşulları bankadan bankaya değişiklik gösteriyor.


Ayrıca kredi almak için taşınmaz malın %10-25'i oranında bir paranın peşinat olarak bankaya yatırılması gerekebiliyor. Bu peşinat oranı da bankadan bankaya değişiyor.


Bu nedenle öncelikle bankaların faiz oranlarının araştırılması ve kredi kullanılacak bankanın bu faiz ve ödeme koşullarına göre seçilmesinde fayda görülüyor. Peki konut kredisi faiz oranları arttı mı?


Birçok bankanın konut kredisi faiz oranları seçim öncesine göre yükseliş gösterdi. Uzun süredir durgun seyreden kredi faizleri bir anda yükselişe girdi.Faiz oranlarında değişiklik olan bankalar şu şekilde:


-Albaraka Türk'ün 60 aya yüzde 0,99, 120 aya yüzde 1,01 olan faiz oranları, 60 aya yüzde 1,14 ve 120 aya yüzde 1,15 olarak ciddi yükseliş gösterdi.  En düşük faiz oranı yüzde 0,96 ile DD Mortgage'ta uygulanıyor.


-Yapı Kredi ve Finansbank'ta konut kredisi yüzde 0,99 faiz oranıyla veriliyor. Anadolubank, İş Bankası ve Fibabank'ta 120 aya kadar yüzde 1,09 faiz oranı uygulanıyor. 


-ING Bank ve TEB, yüzde 1,29 ile en yüksek konut kredisi veren banka. Sonrasında 120 aya kadar yüzde 1,25 faizle kredi veren Tekstil Bank ve HSBC geliyor.

Konut kredisi faiz oranları 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com