18 / 05 / 2024

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi!

 Tapu harcı pişmanlık dilekçesi!

Tapu harcı kimi zaman taraflar daha az tapu harcı ödemek için gerçekleşen tapu değerini de daha az beyan edebiliyor.Peki tapu harcı eksik ödenirse ne olur?İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi..


Tapu harcı pişmanlık dilekçesi!

Taşınmaz mal alım satım işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Taşınmaz alım satım işlemi için satış bedeli üzerinden belli oranlarda  tapu harcının ödenmesi gerekiyor.

Tapu harcının eksiksiz ve yanlış beyan edilmemesi gerekiyor. Eğer tapu harcının daha az ödenmesi için eksik beyan yapılırsa, eksik tapu harcı için ceza kesilebiliyor.

Fakat Maliye tarafından eksik beyan yapıldığı fark edilmeden tapu harcı pişmanlık dilekçesi verilmesi durumunda ise, eksik harç ile birlikte tapu harcı pişmanlık zammı ödenerek yüklü faizlerin önüne geçilebiliyor.Bu yüzden  eksik ödenen tapu harcının ilgili her iki taraf tarafından da ödenmesi yararlı oluyor. Tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği..

............... VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE

Dairenizin ............... Vergi kimlik numaralı mükellefiyim. ............Vergilendirme dönemine ilişkin ............ Vergisi beyannamemi, kanuni süresi içinde verememiş/eksik vermiş bulunmaktayım.

Ekte sunulan beyannamenin , 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 371’inci maddesi hükümlerine göre kabulünü ve gerekli işlemin yapılmasını arz ederim.

ADRES:

.../..../....                                                                                           

Mükellef                                           

(Vekili veya Temsilcisi)                             

Ad, Soyadı ve İmza

EKLER:

1-..... Vergilendirme Dönemine Ait... Vergisi Beyannamesi

Tapu harcı pişmanlık zammı ne kadar?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com