26 / 04 / 2024

Tapu vekalet ücreti 2015!

Tapu vekalet ücreti 2015!

Tapu dairesinde yapılacak tapu işlemleri vekil aracılığı ile de gerçekleşebiliyor.Peki tapu vekalet ücreti ne kadar? İşte tapu vekalet ücreti 2015..


Tapu vekalet ücreti 2015!

Tapu dairesindeki gayrimenkul alım satım gibi işlemlerini gerçekleştirmek için vakti bulunmayanlar veya sağlık durumu nedeniyle tapu dairesine gidemeyecek durumda olanlar vekaletname vererek bu işlemi bir başka şahısa yaptırabiliyor. 

Vekaletname düzenlemeye yetkili kurum ülkemizde noterler oluyor. Yurtdışında yaşayan yurttaşlar için Türk Elçilik ve konsolosluklar vekaletname düzenleyebiliyor.Bunun dışında yabancı Devletler tarafından kendi iç hukukuna uygun olarak yetkili makamlarca vekaletname verebiliyor.

Noterlik tarafından düzenlenen vekaletnamede noterin/konsolosun adı, adresi ile imza ve mührü, düzenleme yeri, tarihi ve yevmiye numarasının bulunması gerekiyor.

Vekalet verenin kimliği; nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat ise avukatlık kimlik belgesine göre düzenlenmiş olması ve T.C. Kimlik numarasını içermesi ve adresinin belirtilmesi gerekiyor.

Vekalet verenin son durumunu yansıtır biçimde yeni çekilmiş, kimlik teşhisine elverişli, vesikalık fotoğrafı yapıştırılıyor. Fotoğrafları sadece tel zımba ile tutturularak yapıştırılmış olan vekaletnameler kabul edilmiyor. (üzel kişileri temsilen verilen vekaletnamelere fotoğraf yapıştırılması gerekli olmuyor.Peki tapu vekaşet ücreti ne kadar?

Vekalet işlemi için belli oranlarda ücretin de ödenmesi gerekiyor. Bu ücretler her sene değişiklik gösteriyor.

2015 yılında uygulanan vekaletname ücretleri ise aşağıda yer alıyor:

Normal vekaletin ücreti 46,57 TL’dir.

İmza sirküleri vekaleti: 33.27 TL.

Araç satış vekaleti: 62,62 TL.

Diploma tasdik ücreti: 27,02 TL.

Tapu için vekaletname örneği!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com