19 / 04 / 2024

Emlak vergisi ne kadar ödeyeceğim 2015?

 Emlak vergisi ne kadar ödeyeceğim 2015?

Türkiye'deki tüm gayrimenkuller için ödenen vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor.Peki "emlak vergisi ne kadar ödeyeceğim 2015?" diyorsanız işte yanıtı..


Emlak vergisi ne kadar ödeyeceğim 2015?

1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından emlak vergisi ödeniyor. Kanunen Türkiye sınırları içinde bulunan konut,işyeri, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor.


Mükelleflerin, bu vergiyi her sene ödemesi gerekiyor.Emlak vergisi her sene iki eşit taksit şeklinde ödeniyor. Verginin birinci taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında ödeniyor. 

2015 yılı emlak vergisi ödemeleri devam ediyor.Hala vergi borcunu ödememiş mükelleflerin ilk taksitleri için son 7 günü bulunuyor. Peki "emlak vergisi ne kadar ödeyeceğim 2015?Emlak vergisi oranı nedir?" diyorsanız işte yanıtı..


Emlak vergisi için ödenecek olan ücret, taşınmazın değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile buluyor. 2015 yılı hesaplamalarında kullanılan emlak vergisi oranları aşağıda yer alıyor:


Emlak vergisi oranları 2015..


Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3    


Örneğin mesken değeri 150 bin TL olan büyükşehirdeki bu ev için 300 TL emlak vergisi ödeniyor. Normal yöredeki bu ev için ise 150 TL emlak vergisi ödeniyor.

Emlak vergisini ev sahibi mi öder?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com